Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Τραγωδία στη Φλώρινα: Πεντάχρονο κοριτσάκι νεκρό μετά από λήψη αντιβιοτικού

Από αλλεργικό σοκ έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι το βράδυ της Τρίτης όταν μετά από τη λήψη αντιβιοτικού μελάνιασε και λιποθύμησε.

Ενα πεντάχρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στο Βαρικό του δήμου Αμυνταίου Φλώρινας, όταν μετά από ξαφνική αδιαθεσία και εμετό μελάνιασε και λιποθύμησε. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη συνέχεια έδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά από λήψη αντιβιοτικού.


'Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μποδοσακείου, Δημήτρης Κυφωνίδης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν άσφυγμο και μελανιασμένο και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του νεκρού. Οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να το επαναφέρουν στη ζωή με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και ανάνηψη δεν απέδωσαν. Από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι ο θάνατος οφείλεται σε αλλεργικό σοκ μετά τη λήψη ενός αντιβιοτικού που χορηγείται συχνά και είναι αγαπητό στα παιδιά λόγω της ευχάριστης γεύσης φρούτου.

Σύμφωνα με τον κ. Κυφωνίδη χτες το πρωί το κοριτσάκι ανέβασε πυρετό και αφού το εξέτασε ιδιώτης γιατρός του χορήγησε αντιβιοτικό με την οδηγία να λαμβάνεται ανά δωδεκάωρο, στις 8 το πρωί και στις 8 το βράδυ. Μετά τη χορήγηση του αντιβιοτικού, στις 8 το βράδυ, το κοριτσάκι αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, ζήτησε νερό και αφού το ήπιε σωριάστηκε. Αμέσως μετά ο πατέρας, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, μετέφεραν με ιδιωτικό αυτοκίνητο το παιδί στο Μποδοσάκειο, αλλά ήταν ήδη νεκρό και οι προσπάθειες των γιατρών για να το επαναφέρουν δεν απέδωσαν.

Ο κ. Κυφωνίδης ανέφερε ότι εφόσον ένα παιδί δεν έχει αλλεργία σε κάποιο συγκεκριμένο αντιβιοτικό μπορεί να κάνει χρήση κανονικά και απέδωσε το συμβάν στην "κακιά ώρα".

News247.gr