Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΦΣΑ: Ζητάμε δίμηνη παράταση για τα άυλα barcodes

Κύριε Πρόεδρε,
Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε την εκτέλεση γνωματεύσεων για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα διατροφής και άλλα προϊόντα τα οποία αποζημιώνει μέσα από το ΕΔΑΠΥ, με την χρήση άυλων κουπονιών.
Με το από 1/10/2018 έγγραφο των υπηρεσιών σας, δόθηκε μία παράταση για κάποιες κατηγορίες προϊόντων έως 30/10/2018, η οποία όμως δεν ωφελεί σε κάτι δεδομένου ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να εφοδιάζουν τα φαρμακεία ακόμη και σήμερα με προϊόντα με αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο ήδη συσσωρευμένο απόθεμά των φαρμακείων μας.




Παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις με έγγραφα προς τον Οργανισμό σας οποίο ζητούσαμε διευκρινήσεις για τα άυλα αυτά κουπόνια καθώς και για την τύχη των αποθεμάτων που υπάρχουν στα φαρμακεία μας και στις φαρμακαποθήκες, μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.
Τα φαρμακεία μας πλέον δεν γνωρίζουν τι θα κάνουν από την 31η Οκτωβρίου και μετά.
Ζητάμε να δοθεί δίμηνος τουλάχιστον παράταση κατά την διάρκεια της οποίας οι εταιρείες να εφοδιάζουν τόσο τις φαρμακαποθήκες όσο και τα φαρμακεία με άυλα κουπόνια, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα φαρμακεία να εξαντλήσουν τα αποθέματα των προϊόντων τους με τα παλιά αυτοκόλλητα κουπόνια. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε παράταση, εάν κατά την διάρκεια της, οι εταιρείες εξακολουθούν να εφοδιάζουν τους προμηθευτές τους με προϊόντα που φέρουν παλιά κουπόνια.
Παρακαλούμε επίσης να μας διευκρινίσετε αν τα άυλα αυτά κουπόνια θα είναι αποσπώμενα από τις συσκευασίες και επικολλούμενα στις γνωματεύσεις.
O πρόεδρος

Κωνσταντίνος Λουράντος

O γενικός γραμματέας

Ηλίας Γιαννόγλου