Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Τελεσίγραφο στους οπτικούς - παράταση στις γνωματεύσεις για τα γυαλιά οράσεως

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την πληρωμή με τη «βεβαίωση πληρωμής»

Προσωρινή λύση στο θέμα αποζημίωσης των γυαλιών οράσεως δίνει ο ΕΟΠΥΥ, μετά την καθολική άρνηση των οπτικών να δέχονται voucher. Συγκεκριμένα, το δ.σ. του Οργανισμού αποφάσισε την παράταση ισχύος εκτέλεσης όλων των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων για οπτικά που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2018 από έναν σε τρεις μήνες, προκειμένου να έχουν οι ασφαλισμένοι ένα ικανό χρονικό διάστημα να βρουν κατάστημα οπτικών που θα δέχεται την πληρωμή με τη «βεβαίωση πληρωμής».

Οι οπτικοί αρνούνται να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ βάση των οποίων θα.....


..... χορηγούν δωρεάν τα γυαλιά οράσεως στους ασφαλισμένους που θα διαθέτουν όμως ένα voucher των 100 ευρώ και θα πληρώνονται αργότερα από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κλάδος εκφράζει τους φόβους του ότι θα αποπληρώνεται έπειτα από πολύ καιρό από τον Οργανισμό και μάλιστα για είδη που θα έχουν προπληρωθεί από τα καταστήματα, ενώ είναι πιθανό να χρειασθεί να κάνει και υποχρεωτικές εκπτώσεις της τάξης του 30% κάτι που άλλωστε συμβαίνει σε όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα καλέσει εκ νέου την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε συνάντηση παρουσία του Αντιπροέδρου του Οργανισμού, των Γενικών Διευθυντών, των αρμόδιων υπαλλήλων, καθώς και των μελών του Δ.Σ. που είναι μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και των ασφαλισμένων.
Τελεσίγραφο στους οπτικούς

Μάλιστα ο ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί τους οπτικούς ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εάν ο κλάδος δεν αλλάξει άποψη. Όπως σημειώνεται από τον Οργανισμό: «Σε περίπτωση που η Ένωση παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις της, μετά και την συνάντηση, να δοθεί εντολή προς το Νομικό Τμήμα του Οργανισμού να διερευνήσει όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των δικαιωμάτων των δικαιούχων του Οργανισμού, της συγκεκριμένης παροχής, αφού επί της ουσίας τα καταστήματα οπτικών τους αρνούνται την παροχή υπηρεσίας κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».