Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Συζήτηση στη Βουλή για το φάρμακο: «Οι απελευθερώσεις έχουν τελικά απορρυθμίσει την αγορά!» (videos)

Μια άκρως αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε την Τρίτη το απόγευμα στην διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή με θέμα την χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Τους φαρμακοποιούς εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης ο οποίος εξέθεσε τις πάγιες θέσεις των φαρμακοποιών με πλήρη και κατασταλλαγμένη ομιλία μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε.

Μίλησε για τον εμβολιασμό, για τη γρίπη, για την απελευθερωση του επαγγέλματος η οποία δεν βοήθησε τελικά (το αντίθετο, απορρυθμίζει), ενώ παρουσίασε στοιχεία για όλα τα λεγόμενά του.

Με έκπληξη μάλιστα παρατηρήσαμε ότι ο προεδρεύων της επιτροπής και πρώην υπουργός κ. Θεόδωρος Δρίτσας συμμερίστηκε πλήρως τις απόψεις του διερωτώμενος αν τελικά όλος αυτός ο ντόρος περί απελευθερώσεων στην φαρμακευτική αγορά άξιζε να γίνει ή τελικά η αγορά απορρυθμίστηκε.

Ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε πως το 99% των εμβολιασμών για τη γρίπη διενεργείται στα φαρμακεία, διαπίστωση την οποία άκουσαν οι παρόντες με μεγάλη έκπληξη αφού έδειχναν να μη το γνωρίζουν. Πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός τυπικά είναι παράνομος και ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει θεσμοθετήσει η πολιτεία νόμο που να κατοχυρώνει τους φαρμακοποιούς σε μια τόσο σημαντική υπηρεσία.

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες:




Η πρωτολογία του κ. Θεοδοσιάδη:



Ερώτηση - διαπίστωση προεδρεύοντος της επιτροπής κ. Θεόδωρου Δρίτσα υπέρ φαρμακοποιών:



Δευτερολογία - απάντηση κ. Θεοδοσιάδη:




Η τοποθέτηση του αρμόδιου τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου:



Η ομιλία του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Κούβελα, προέδρου της επιτροπής αξιολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων



Η ομιλία του προέδρου του Τμήματος Φαρμακευτικής Αθηνών κ. Δημητρίου Ρέκκα:



Ρεπορτάζ καναλιού Βουλής για τη συζήτηση:



Farmakopoioi