Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Γερμανία: Τέλος στις αποδείξεις από θερμικό εκτυπωτή το 2020, μόνο ψηφιακές στο smartphone!

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ψάχνουμε τρόπο πώς να συνδέσουμε ταμειακές και φορολογικό μηχανισμό online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στη Γερμανία θεωρείται ειλημμένη απόφαση από το 2020 να δώσουν οριστικό τέλος στις αποδείξεις με χρήση χαρτιού από θερμικό εκτυπωτή! Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει και στα φαρμακεία της χώρας!

Οι αποδείξεις θα είναι πλέον ψηφιακές και θα.....


.... αποστέλλονται άμεσα μέσω email στον πελάτη. Όπως ακριβώς γίνεται τώρα προαιρετικά σε πολλά καταστήματα στο εξωτερικό. Πχ. πηγαίνοντας σε ένα Apple Store στο εξωτερικό, δεν θα βρεις πουθενά μέσα στο μαγαζί ταμεία. Όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι, έρχεται ο υπάλληλος που σε εξυπηρετεί με το ειδικό POS, σκανάρει το προϊόν που θέλεις να αγοράσεις, του δίνεις την πιστωτική/χρεωστική σου κάρτα, το εμαιλ σου και τέλος! Έχεις αγοράσει το προϊόν και σου έχει αποσταλεί η ψηφιακή απόδειξη στο ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο! 

Συστήματα υψηλής ασφαλείας χρησιμοποιούνται για να αποφεύγεται έτσι η φοροδιαφυγή, αφού αυτός ο τρόπος θεωρείται ο πλέον αξιόπιστος και φορολογικά αδιάβλητος.

Για να δούμε πότε θα εκσυγχρονιστούμε εμείς ως κράτος.... Ως τότε χαρτάκια στον θερμικό εκτυπωτή, ρολά στο POS, ρολά στον φορολογικό μηχανισμό, μασούρια και... βλέπουμε!!!