Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Καταργούνται (απόψε) τα έντυπα βιβλιάρια υγείας

Την οριστική κατάργηση της χρήσης έντυπου βιβλιαρίου υγείας καθώς έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα.


Με την ίδια τροπολογία καταργείται και η διάταξη με την οποία δεν γίνονταν δεκτές Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για διαστήματα μισθολογικών περιόδων για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.





Σύμφωνα με την τροπολογία, τα παραπάνω αποκαθίστανται, καθώς πλέον θα απεικονίζεται κανονικά το ασφαλιστικό ιστορικό των παραπάνω εργαζομένων.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού, με τίτλο «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

«Εκείνο το βήμα που κάνουμε τώρα είναι άλμα σε σχέση με την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρχε στο παρελθόν, στις εξυπηρετήσεις των πολιτών. Είναι η κατάργηση του βιβλιαρίου υγείας και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η ασφαλιστική ενημερότητα που θα την παίρνουν μέσω υπολογιστή», είχε δηλώσει παλιότερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

LIFO.gr