Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Χατζηδάκης σε Πορτοσάλτε: «Δεν θα απαντήσω για το ωράριο, γιατί θα ανοίξει νέος πόλεμος με τους φαρμακοποιούς!» (ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δημοσιογράφοι Άρης Πορτοσάλτε, Μπάμπης Παπαδημητρίου σήμερα αναφέρθηκαν μετά από ερώτηση ακροατών στην αλλαγή του ωραρίου των φαρμακείων που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, ενώ ζήτησαν και την τηλεφωνική άποψη του αντιπρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Είπαν συγκεκριμένα ότι....




...... «με την τροπολογία αυτή έχει μειωθεί το ωράριο, από τις 23:00 στις 21:00 σε όσα φαρμακεία είχαν καθιερώσει ωράριο μέχρι τις 23.00. Άρα μειώνεται έτσι η απασχόληση, μειώνεται η βιωσιμότητα αυτών των φαρμακείων και δημιουργεί τρομακτικά προβλήματα στην αλυσίδα ζωής, γιατί μετά τις 9 το βράδυ στην Ελλάδα δε θα βρίσκεις το κεντρικό φαρμακείο της πλατείας ανοιχτό!!»

Κύριε Χατζηδάκη τι λέτε εσείς;

«Έχω περάσει μια σειρά από ρυθμίσεις απελευθέρωσης, και για αυτό οι φαρμακοποιοί συμπεριλαμβανομένων και φαρμακοποιών που πρόσκεινται στη ΝΔ με είχαν στοχοποιήσει, επομένως δεν είμαι ο καταλληλότερος να απαντήσω, πρώτον έχω δώσει δείγματα γραφής, και δεύτερον φοβούμαι ότι θα ανοίξει καινούριος πόλεμος, και θα χάσω καμιά βδομάδα, ρωτήστε τον αρμόδιο τομεάρχη Υγείας της ΝΔ!»

Άλλη ερώτηση: Μη Συνταγογραφούμενα φάρμακα θα μπουν στα σούπερ μάρκετ;

«Επί ΣΥΡΙΖΑ απελευθερώθηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ. Εμείς είχαμε επιτρέψει μόνο τις βιταμίνες μαζί με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Έχουν επιτραπεί τα ΓΕΔΙΦΑ, το εγχείρημα δεν έχει πετύχει όμως. Εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Ελλάδα καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. Δεν έχουμε κάτι εναντίον των φαρμακοποιών προφανώς, προσπαθούμε τα μέτρα μας να έχουν χαρακτήρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Βεβαίως δε μπορούμε να παίξουμε με την δημόσια υγεία την ίδια στιγμή, θα υπάρξει μια ισορροπία με βάση τι ισχύει στις άλλες χώρες. Δεν είναι στις προθέσεις μας ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ»

(σσ. ο κ. Χατζηδάκης πήγε να πει ΜΗ συνταγογραφούμενα, αλλά το διόρθωσε άμεσα και αναφέρθηκε μόνο στα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕΝΑ! Γλώσσα λανθάνουσα ίσως; )

Ακούστε το ηχητικό:

Upload Music - Embed Audio -

Farmakopoioi