Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Αναστέλλεται η έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας

Την τελευταία στιγμή κι ενώ η αγορά το ανέμενε εδώ και καιρό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα ότι αναστέλλεται η ανατιμολόγηση των φαρμάκων λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε διοργανώσει μάλιστα και συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσει το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, το οποίο να σημειωθεί ότι ετοιμάζεται εδώ και μήνες, αλλά όλως τυχαίως ήταν έτοιμο 10μέρες πριν τις εκλογές.
Όμως όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μέσα στη νύχτα: «Μετά τη διαπίστωση προβλημάτων τεχνικού χαρακτήρα...



... στη τελική φάση της διαμόρφωσης του νέου Δελτίου Τιμών φαρμάκων που επρόκειτο να αναρτήσει αύριο (σ.σ.: σήμερα) ο ΕΟΦ για δημόσια διαβούλευση, το υπουργείο Υγείας με εισήγηση του ΕΟΦ αποφάσισε την αναστολή της διαδικασίας ανατιμολόγησης μέχρι τη διευθέτηση όλων των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί».
Αξιοσημείωτο είναι όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε φόβους για τυχόν επιθέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς το νέο Δελτίο ΤιμώνΦαρμάκων θα περιελάμβανε για πρώτη φορά και αυξήσεις. Μάλιστα οι ίδιες πηγές του HealthReport.grτονίζουν ότι η ΝΔ προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για την επίθεσή της.