Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιπρ.Πανελ.Ομοσπ.ατόμων με Σκληρ.κατά πλάκας: «Θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί χωρίς δεύτερη κουβέντα να συμμετέχουν στο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις» (video)

«Θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί χωρίς δεύτερη κουβέντα να συμμετέχουν στο να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις. Μας ενόχλησε ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών που μίλησε για κέρδος. Υπάρχουν 14.000 πάσχοντες με ΣκΠ οι οποίοι ταλαιπωρούνται στις ουρές της ντροπής.»

Αγωνία για το τι θα γίνει με τα φάρμακα υψηλού κόστους για τους βαριά πάσχοντες

Στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00» μίλησε η....


.... αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας κι αναφέρθηκε στις ουρές της ντροπής που αναγκάζονται να στήνονται οι ασθενείς.

Μιλώντας στο Open TV η Μόιρα Τζίτζικα, είπε ότι «υπάρχουν 14.000 πάσχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι ταλαιπωρούνται κάθε μήνα σε ουρές ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Περιμένουμε από μία μερίδα συνανθρώπων μας, που επιτελούν έργο, γιατί οι φαρμακοποιοί δεν είναι έμποροι.

Δεν θεωρούμε ότι είναι μεγάλο κόστος οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να προσφεύγουν στο φαρμακείο της περιοχής τους να παίρνουν το φάρμακο κι όχι στις ουρές. Οι ασθενείς αυτοί είναι ήδη πελάτες κι έχουν σχέση μ' αυτούς τους ανθρώπους, οπότε μακροπρόθεσμα θα υπάρχει κέρδος. Μας ενδιαφέρει να απαγκιστρωθούν οι ασθενείς μας απ' αυτόν τον Γολγοθά».