Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δεκάλογος των ΦΥΚ


Ακόμα και μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία, πολλοί συνάδελφοι αγνοούν (κατά λάθος ή εξ επίτηδες) τι αναφέρεται σε αυτή. Γι΄αυτό μαζέψαμε 10 σημεία που πρέπει να προσέξετε: 







  1. 'Εναρξη διάθεσης από αρχές Μαρτίου.
  2. 'Ολη η λίστα βρίσκεται εδώ .
  3. Μόνο από του στόματος χορηγούμενα και όσα διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όχι είδη ψυγείου).
  4. Ο ασφαλισμένος δεν επιβαρύνεται οικονομικά σε καμία περίπτωση.
  5. Ο φαρμακοποιός δεν επιβαρύνεται οικονομικά σε καμία περίπτωση.
  6. Κατά την συνταγογράφηση ο ασθενής επιλέγει το ιδιωτικό φαρμακείο από όπου θα παραλάβει το φάρμακό του και αυτό είναι δεσμευτικό, δεν μπορεί να επιλέξει άλλο φαρμακείο ή κάποιο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ (το τελευταίο μπορεί να το δηλώσει αν επιθυμεί εκ των προτέρων).
  7. Μετά τη συνταγογράφηση η εταιρεία στέλνει αυτόματα το φάρμακο στο φαρμακείο με Δελτίο Αποστολής- ενδεχομένως να υπάρχει και ενημέρωση μέσω e-mail.
  8. Η ως άνω διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε έκδοση συνταγής, οπότε μπορεί κάθε φορά να επιλέγεται και διαφορετικό φαρμακείο.
  9. Αν ο ασφαλισμένος δεν παραλάβει το φάρμακό του εντός 10 ημερών, αυτό  θα επιστρέφεται στην εταιρεία με Δελτίο Αποστολής.
  10. Η επιστημονική αμοιβή θα οριστεί πριν τη λήξη της ετήσιας σύμβασης και μετά την ολοκλήρωσης της έρευνας που έχει αναθέσει ο ΠΦΣ στην Deloitte. 
FARMAKOPOIOI