Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Lloyds Pharmacy: Διευρύνονται οι υπηρεσίες από τα φαρμακεία

Νέα υπηρεσία για εξέταση σακχάρου, πίεσης, χοληστερόλης

Μια νέα υπηρεσία έχει ξεκινήσει στα Lloyds Pharmacy που αφορά εξετάσεις για δείκτες υγείας, όπως είναι η αρτηριακή πίεση, ο δείκτης μάζας σώματος, τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου. Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης την ανίχνευση τυχόν καρδιολογικού κινδύνου που προκύπτει μετά από συζήτηση μεταξύ φαρμακοποιού και πελάτη για το οικογενειακό του ιστορικό και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τον τρόπο ζωής του.

Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο φαρμακοποιός.....


.....προσφέρει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο ζωής και προτείνει ένα δεύτερο ραντεβού στο μέλλον για παρακολούθηση της εξέλιξης του πελάτη. Σε όσους αποδειχθεί ότι διατρέχουν κάποιο κίνδυνο υγείας, ο φαρμακοποιός παραπέμπει στο γιατρό.

Η υπηρεσία κοστίζει 25 λίρες (περίπου 30 ευρώ) και διατίθεται σε περισσότερα από 500 φαρμακεία της αλυσίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με το φαρμακοποιό και διαδικτυακά. Αν η υπηρεσία στεφθεί με επιτυχία, η εταιρεία θα την επεκτείνει και σε περισσότερα φαρμακεία.

Προς το παρόν πάντως 18 άνθρωποι ήδη έχουν παραπεμφθεί σε γιατρό, σύμφωνα με την Anna Ruthven, επικεφαλής των υπηρεσιών της Lloyds Pharmacy McKesson UK, που δήλωσε πως το πρόγραμμα «σχεδιάστηκε για να συμβάλλει στην πρόληψη των προβλημάτων υγείας και να αποσυμφορίσει το NHS».