Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Πρόεδρος ΕΟΦ: «Έχουμε φτιάξει πλατφόρμα ελλείψεων, αλλά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δε την χρησιμοποιούν! Ο ΕΟΦ δεν είναι μάγος για να γνωρίζει τις ελλείψεις»! (video)

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρης Φιλίππου μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ είπε πως ο ΕΟΦ δεν είναι μάγος για να γνωρίζει τις ελλείψεις φαρμάκων και ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να ενημερώνουν την ειδική πλατφόρμα ελλείψεων, κάτι που δεν το πράττουν όπως χαρακτηριστικά είπε!

Τόνισε δε ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι μόλις.....


..... 27 στον αριθμό. Εκεί παρενέβη ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Αδαμάντιος Ψαριανός και μίλησε για 400 σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη, κάτι που ο κ. Φιλίππου διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «πρόκειται για 27 δραστικές ουσίες και ότι ίσως οι εμπορικές ονομασίες είναι περισσότερες! Τον ΕΟΦ όμως τον ενδιαφέρει ο αριθμός ελλείψειων δραστικών ουσίων και όχι εμπορικών ονομασιών».

Η ειδική αυτή πλατφόρμα - σύμφωνα με τους φαρμακευτικούς συλλόγους - δεν λειτουργεί. Αντ'αυτού οι σύλλογοι έχουν ενημερώσει τον ΕΟΦ με τις ελλείψεις φαρμάκων και αυτός έχει προβεί σε απαγόρευση εξαγωγών.

Δείτε το βίντεο: