Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Όμιλος Στρούμσα: Ομαλά η τροφοδοσία των φαρμάκων - Μάσκες τον Απρίλιο

Δεν βοηθάει ο πανικός, θα υπάρξει ομαλή τροφοδοσία, διαβεβαιώνει η πρόεδρος του Ομίλου ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ που τροφοδοτεί το 40% των φαρμακείων στη Β. Ελλάδα.

Ομαλά θα συνεχίσει να εξελίσσεται η τροφοδοσία των φαρμακείων ανέφερε η Λία Κουδούνη, πρόεδρος του Ομίλου ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ που τροφοδοτεί το 40% των φαρμακείων στη Βόρεια Ελλάδα συνιστώντας σε όλους τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην μπαίνουν σε λογική αποθεματοποίησης φαρμάκων την ποσότητα των οποίων δεν πρόκειται να καταναλώσουν.

«Δεν βοηθάει ο πανικός, θα υπάρξει ομαλή τροφοδοσία», υπογράμμισε μιλώντας στη Voria.gr. Προκειμένου να προφυλάξει την ομαλή αυτή διαδικασία, τόνισε πως η εταιρεία πλέον εξυπηρετεί σύμφωνα με τις συνήθεις ποσότητες, πρακτικά αυτές που διέθετε σε κάθε φαρμακείο μέχρι τώρα, και συμβουλεύει και τα συνεργαζόμενα φαρμακεία να κάνουν το ίδιο, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών του εξωτερικού. «Υπάρχουν φάρμακα και μάλιστα η εταιρεία δίνει προσαυξημένες ποσότητες κατά 40% στα είδη που υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Η παρακεταμόλη που πωλήθηκε στα φαρμακεία το πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου αποτελεί ποσότητα που διατίθεται φυσιολογικά σε διάστημα 4 μηνών, ωστόσο στους καταναλωτές επικρατεί το αίσθημα της έλλειψης αλλά το αίσθημα αυτό είναι πλασματικό», εξήγησε η ίδια.

Εκεί που όντως υπάρχει πραγματική έλλειψη και μάλιστα πανελλαδικά είναι στις μάσκες, παραδέχθηκε διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως η εταιρεία θα έχει πολύ μεγάλες ποσότητες διαθέσιμες στις αρχές του Απριλίου. Και σε αυτό το θέμα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως οι μάσκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλους χωρίς λόγο γιατί έτσι τις στερούνται επαγγελματίες στην υγεία που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Η πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε και στα αντισηπτικά λέγοντας πως υπάρχει ροή αντισηπτικών αλλά σε μικρές ποσότητες.

Πρόκληση η μεγάλη ζήτηση

Η μεγάλη ζήτηση που έχει προκύψει με την κρίση του κορωνοϊού αποτελεί παράλληλα και μια....


..... μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία η οποία καλείται να ανταποκριθεί σε έναν πολύ μεγάλο όγκο δουλειάς. Για τον λόγο αυτό, ο όμιλος έχει ήδη προχωρήσει σε 20 προσλήψεις αυξάνοντας το προσωπικό του στα 220 άτομα. «Συναισθανόμαστε την ευθύνη να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας και να διασφαλίσουμε την ομαλή τροφοδοσία των φαρμακείων και των ασθενών», δήλωσε η κ. Κουδούνη. Η ίδια σημείωσε πως συγκριτικό πλεονέκτημα του ομίλου στην αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης είναι το σύγχρονο, αυτοματοποιημένο σύστημα εκτέλεσης παραγγελιών και διαχείρισης της αποθήκης καθώς το 97% του συστήματος λειτουργεί με τη βοήθεια της ρομποτικής.

Απολύμανση φαρμάκων και προστασία εργαζομένων


Σημαντικό κομμάτι της εργασίας στον όμιλο ενόψει της πανδημίας είναι η απολύμανση των συσκευασιών φαρμάκων αλλά και η προστασία των εργαζομένων. «Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμβάλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε η κ. Κουδούνη. Όπως περιέγραψε, στην παράδοση όλοι οι εργαζόμενοι φορούν ολόσωμες φόρμες παρόμοιες με αυτές των γιατρών ενώ όλα τα εμπορεύματα απολυμαίνονται πριν μπουν στην αποθήκη ενώ μέσα στην αποθήκη οι εργαζόμενοι φορούν μάσκα και γάντια. Ακόμα, γίνεται μέτρηση θερμοκρασίας κάθε ημέρα σε όλους τους υπαλλήλους. Αντίστοιχα, έχει προσαρμοστεί και η διαδικασία παραδόσεων καθώς πριν την έλευση του COVID-19, το αυτοματοποιημένο σύστημα έστελνε τα παραδοτέα φάρμακα σε κουβάδες. Πλέον, οι κουβάδες έχουν αποσυρθεί και χρησιμοποιούνται σακούλες μιας χρήσης ενώ οι παραλαβές γίνονται εκτός του χώρου των φαρμακείων. Επίσης, οι καμπίνες όλων των αυτοκινήτων που παραδίδουν τα φάρμακα απολυμαίνονται καθημερινά. Τέλος, ακολουθώντας το νέο πρωτόκολλο, η εταιρεία δεν δέχεται επισκέψεις ενώ οι εργαζόμενοι των οποίων η φυσική παρουσία δεν είναι απαραίτητη, εργάζονται από το σπίτι.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Μετρώντας 60 χρόνια ζωής, ο Όμιλος επιχειρήσεων ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ ΑΕ έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν εμβαδό 10.000 τμ και αποτελούν το πιο σύγχρονο έργο που έχει κατασκευαστεί στο χώρο του φαρμάκου στην Ευρώπη. Με ανθρώπινο δυναμικό 220 υπαλλήλων εξυπηρετεί άμεσα όλες τις ανάγκες του ελληνικού φαρμακείου. Η εκτέλεση των παραγγελιών και η διαχείριση της αποθήκης γίνεται από αυτοματοποιημένα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (KNAPP). Ο όμιλος πραγματοποιεί καθημερινά 250 δρομολόγια, σε 36 Νομούς με ιδιόκτητο στόλο 78 οχημάτων και εξυπηρετεί περί τους 2.500 πελάτες έως και 5 φορές την ημέρα σε όλη τη Β. Ελλάδα.




Πηγή: voria.gr