Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

ΗΠΑ: Φαρμακοποιός «έβγαζε επίτηδες» δόσεις του εμβολίου από το ψυγείο για να καταστραφούν

Ο φαρμακοποιός συνελήφθη στις ΗΠΑ από τις αρχές

Ένας φαρμακοποιός, υπάλληλος στο Ιατρικό Κέντρο Aurora του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κατηγορείται για σαμποτάζ στα εμβόλια κατά της Covid-19. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη με την υποψία ότι κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό, βγάζοντάς τις από το ψυγείο για δύο βράδια. 

 Συγκεκριμένα, 57 φιαλίδια εμβολίου έμειναν εκτός ψύξης, την περασμένη εβδομάδα. Κάθε φιαλίδιο περιέχει....


..... 10 δόσεις. Σχεδόν 60 από τις εν λόγω δόσεις χορηγήθηκαν προτού οι υπάλληλοι του νοσοκομείου διαπιστώσουν ότι το φάρμακο είχε παραμείνει εκτός ψυγείου. Οι υπόλοιπες 500 περίπου δόσεις απορρίφθηκαν. 

Η Moderna Inc, διαβεβαίωσε το νοσοκομείο ότι η λήψη δόσεων του εμβολίου που αφαιρέθηκαν από την ψύξη δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εμβολιασμένων, ωστόσο τους αφήνει απροστάτευτους από τον ιό COVID, δήλωσε ο Δρ Jeff Bahr, Πρόεδρος της Aurora Health Care Medical Group, της κλινικής όπου έλαβε χώρα το συμβάν. 

Ο φαρμακοποιός, που φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του, απολύθηκε ήδη από την εργασία του και η τοπική αστυνομία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι ακόμα υπό κράτηση.