Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Αδειοδοτήθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson


Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω έδωσε ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων FDA.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την αδειοδότηση του εμβολίου, αλλά προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην χαλαρώσουν την επαγρύπνησή τους, καθώς εξαπλώνονται νέες μεταλλάξεις του ιού.


«Είχαμε δύο αδειοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης για εμβόλια και τώρα έχουμε τρεις. Το τρίτο εμβόλιο της Johnson & Johnson γίνεται με...


.... μονή δόση από γεγονός που καθιστά λίγο πιο εύκολο να οργανωθεί. Αλλά νομίζω ότι η ουσία θα ήταν όποιο εμβόλιο σας προσφέρουν να το πάρετε. Όλα είναι πολύ καλά. Και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να κάνουμε όσα περισσότερα γίνεται», δηλώνει ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, Φράνσις Κόλινς.



Μετά τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna, το εμβόλιο της J&J είναι το τρίτο που αδειοδοτείται στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δόσεις είναι έτοιμες να διανεμηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Πέρα από το ότι είναι μονοδοσικό, το εν λόγω εμβόλιο έχει επίσης το υλικοτεχνικό πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Στις 11 Μαρτίου ανάμενεται το συγκεκριμένο εμβόλιο να εξεταστεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.