Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Συμφωνία μαμούθ Ε.Ε. με Pfizer για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων!

Σε συμφωνία μαμούθ κατέληξαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Pfizer-BioNTech για την προμήθεια έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων έως το 2023!

Η σύμβαση προβλέπει ότι η Pfizer και η BioNTech θα προμηθεύσουν 900 εκατομμύρια δόσεις έως το Δεκέμβριο του 2021, με δυνατότητα να παραδοθούν άλλα 900 εκατομμύρια δόσεις έως το 2023. Αυτή η συμφωνία είναι επιπλέον των 600 εκατομμυρίων δόσεων που οι εταιρείες παρέχουν στην Ευρώπη φέτος.

Όλες οι δόσεις που προορίζονται για την Ε.Ε. θα κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Σε όλο τον κόσμο, οι δύο εταιρείες προβλέπουν ότι θα κατασκευάσουν μεταξύ 2,5 και 3 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2021. Εν τω μεταξύ, εταιρείες συνεχίζουν να ερευνούν το εμβόλιο για χρήση ως πιθανή αναμνηστική δόση και συνεργάζονται σε μια νέα έκδοση του εμβολίου για την αντιμετώπιση παραλλαγών.

 

 

«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι το COVID-19 θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση για τη δημόσια υγεία για χρόνια», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech, Ugur Sahin. “Αυτή η σύμβαση θα διασφαλίσει ότι θα διατίθενται επαρκείς δόσεις του εμβολίου Comirnaty για όλους τους πολίτες της ΕΕ το 2022 και το 2023.”

 

πηγή: virus