Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Μπήκαν άλλοι πάροχοι σε 120 δόσεις για οφειλές ριμπέιτ κι όχι οι Φαρμακοποιοί-Να διορθωθεί άμεσα ζήτησε ο Βαλτάς!

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς προσκλήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να καταθέσει τις απόψεις του ΠΦΣ για το νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Εκεί ο πρόεδρος του ΠΦΣ επισήμανε στους βουλευτές, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή για την επεξεργασία του προσχεδίου του νόμου, μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν να έχουν ενταχθεί άλλοι πάροχοι στη ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές ριμπέιτ προς τον ΕΟΠΥΥ και όχι οι περίπου 1.000 Φαρμακοποιοί, όπως ήταν η πρόταση του ΠΦΣ προς το Υπουργείο και είχε συμφωνηθεί ότι είναι δίκαιο! Άλλωστε ο πρόεδρος του ΠΦΣ υπενθύμισε στην Επιτροπή ότι για τις οφειλές αυτές δεν ευθύνονται οι συνάδελφοι αλλά ο ΕΟΠΥΥ που δεν τα εισέπραττε στην ώρα τους!

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε επιτακτικά να ενταχθούν και οι φαρμακοποιοί στη δίκαιη αυτή ρύθμιση! «Χίλιοι Φαρμακοποιοί δεν θα μπορούν να αγοράσουν φάρμακα!», ήταν η τελευταία φράση Βαλτά

 

 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για φαρμακεία που ήταν σε καθεστώς εκχώρησης προς τρίτους (π.χ. σε τράπεζες ή φαρμακαποθήκες), για τα οποία οι πληρωμές γίνονταν κατευθείαν από τον ΕΟΠΥΥ στους πιστωτές τους αλλά λανθασμένα δεν παρακρατούσε το νόμιμο ριμπέιτ! Τώρα ο ΕΟΠΥΥ ζητάει την αποπληρωμή του ποσού και σε πολλές περιπτώσεις αφορά πολλούς μήνες ή και χρόνια! 

Αν το ποσό αυτό δεν διακανονιστεί περίπου 1.000 συνάδελφοι θα κληθούν να πληρώσουν τρομερά ποσά εφάπαξ!

Ο ΠΦΣ έχει από καιρό επισημάνει το πρόβλημα κι έχει συζητήσει και συμφωνήσει τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με το ΥΥΚΑ τη διευκόλυνση αυτών των φαρμακείων! Έτσι μπήκε στο νόμο η ρύθμιση για 120 δόσεις για τους παρόχους που χρωστάνε ριμπέιτ στον ΕΟΠΥΥ, αλλά διαπιστώθηκε στην ανάγνωση του προσχεδίου ότι δεν αναφέρει και τα φαρμακεία!!!

Ελπίζουμε η διόρθωση αυτή να γίνει άμεσα και να δοθεί λύση στους συναδέλφους!

Δείτε ζωντανά την τοποθέτηση ΕΔΩ (στο 1:01:00)