Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης: «Μπόνους»150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών είναι το πρώτο «προνόμιο» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού, υπό τη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα.

Στην έναρξη της παρουσίασης τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος ο οποίος παρουσίασε τα τελευταία αριθμητικά δεδομένα για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

«Ασφαλείς πολίτες είναι οι εμβολιασμένοι πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος.

«Μετά από 16 μήνες, η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει τη μάχη», ανέφερε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι η ύφεση συγκρατήθηκε ενώ έρχεται μια σταθερή ανάπτυξη.

Προχωρώντας στα «προνόμια», πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους....


.... περίπου 900.000 νέους 18-25 ετών (γεννηθέντες 1996-2003).

«Ήρθε η ώρα να επιβραβεύσουμε τους νέους 18-25 ετών. Με την πρώτη δόση του εμβολίου τους αποκτούν μια προ-πληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ που θα τους παρέχει διευκολύνσεις σε ταξίδια, εισιτήρια, είσοδο σε μουσεία, συναυλίες κλπ».

Η κάρτα θα εξαντλείται σταδιακά ανάλογα με τη χρήση της μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Με αυτό το «ψηφιακό πορτοφόλι» οι νέοι θα μπορούν να κάνουν πιο άνετες διακοπές ή να χαλαρώσουν σε χώρους πολιτισμού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για δώρο ευγνωμοσύνης και ένα «ευχαριστώ» για την υπομονή τους, καθώς και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν, ειδικά οι νέοι.

Εξειδικεύοντας τις πληροφορίες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η κάρτα κάνοντας λόγο για «freedom pass».

Θεοχάρης: Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Την ανάγκη εμβολιασμού όλων των ομάδων επεσήμανε παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης Με την κάρτα νέων τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα διευκολύνεται.

Παίρνοντας τον λόγο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, είπε πως η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης συνδράμει καθοριστικά. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ασφαλής και εμείς υγιείς. Η κυβέρνηση έρχεται να επιβραβεύσει όσους έσπευσαν ή πρόκειται να εμβολιαστούν. Μετά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, και η κάρτα θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να απολαύσουν πολιτιστικά θεάματα και ψυχαγωγία με μία ιδιαίτερη ποιότητα.

Δείτε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού: