Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3640

Προς : Διοικητής ΕΦΚΑ, κ. Παναγιώτης Δουφεξής

Αξιότιμε κ. Διοικητά,

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2021

Σας αποστέλλουμε επιστολή συναδέλφου φαρμακοποιού, η οποία απεστάλη και στον Υπουργό Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω φαρμακοποιός κατέβαλλε τις εισφορές του στον ΕΦΚΑ στις 26.07.2021 και αιτήθηκε στις αρχές Αυγούστου Ασφαλιστική Ενημερότητα η οποία δεν εκδόθηκε καθόσον μετά την καταβολή των εισφορών επιβαρύνθηκε με προσαυξήσεις 1,06 € και 2,50 € τις οποίες ο φαρμακοποιός αποπλήρωσε στις 4 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα. Η Ασφαλιστική Ενημερότητα όμως δεν εκδόθηκε και πάλι έγκαιρα (ήτοι έως τις 10 Αυγούστου) με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να μην μπορεί να την υποβάλει για την αποπληρωμή των συνταγών του από τον ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σήμερα 12.08.2021 στον ΕΦΚΑ δεν έχει καταχωρηθεί η τακτοποίηση της οφειλής του εν λόγω συναδέλφου (των 248€) που έχει πληρωθεί από τις 26.07.2021.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και πρέπει να...

..... βρεθεί άμεσα μια λύση. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προτείνει η όποια προσαύξηση να είναι απαιτητή τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η έκδοση Ασφαλιστικής Ενημερότητας για τους φαρμακοποιούς, έγγραφο απαραίτητο για την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης κ. Διοικητά πρέπει να επαναλάβουμε το σοβαρό πρόβλημα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά εφόσον δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από συναδέλφους ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν

ανταποκρίνονται στις τηλεφωνικές κλήσεις. Το έλλειμμα επικοινωνίας, η πολυήμερη καθυστέρηση του συστήματος σας να ενημερώνεται για τις πληρωμές των φαρμακοποιών (που ξεπερνά τις 10 ημέρες!!!) αλλά και να ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις τυχόν προσαυξήσεις δημιουργεί ένα «συναλλακτικό κομφούζιο» με θύματα τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι ενώ είναι συνεπείς δεν μπορούν να εκδώσουν Ασφαλιστική Ενημερότητα με αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.


Με Εκτίμηση,

Ο πρόεδρος Απόστολος Βαλτάς

Ο γραμματέας Σεραφείμ Ζήκας