Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Θεμιστοκλέους: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου


 Ο κ. Θεμιστοκλέους έδωσε τα στοιχεία, κατά τα οποία, ξεπεράσαμε σήμερα τα 11.525.000 εμβόλια, με το 58% του γενικού πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ ποσοστό 55% επί του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Σε σχέση με την τρίτη δόση, το πρόγραμμα ξεκινά 285.000 πολίτες και η πλατφόρμα ανοίγει την επόμενη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει για ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, οι οποίοι τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν μηνύματα για τη συμπληρωματική δόση του εμβολίου.



Η κυρία Θεοδωρίδου, νωρίτερα, αναφερόμενη στην χορήγηση της τρίτης δόσης ανέφερε, ότι θα ακολουθήσει ο εμβολιασμών ατόμων που διαμένουν σε γηροκομεία και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. «Η πρόταση αυτή είναι στην τελική φάση επεξεργασίας της ενώ αξιολογούνται τα δεδομένα για τη συνέχεια κατάταξης των πληθυσμιακών ομάδων που θα εμβολιαστούν με την τρίτη δόση. Η επάρκεια των εμβολίων και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού συστήματος θα βοηθήσει στην εφαρμογή του προγράμματος», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

www.newsbomb.gr