Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα φαρμακεία που καταστράφηκαν στο Αρκαλοχώρι

Παραμένουν κλειστά 3 από τα 5 της περιοχής

Στο δημοτικό διαμέρισμα Αρκαλοχώρι βρέθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, προκειμένου να καταγράψει τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα φαρμακεία της περιοχής από τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ που καταγράφτηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου αλλά και τους συνεχείς μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο f.daily ο Αρ. Σκουντάκης, και τα πέντε φαρμακεία της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές.

Τα τρία από αυτά είναι πιθανό να παραμείνουν κλειστά για...


.... το επόμενο διάστημα, καθώς οι ζημιές δείχνουν εξαιρετικά σοβαρές και θα χρειαστούν επισκευές. Τα άλλα δύο, τα οποία λειτουργούν ώστε να εξυπηρετήσουν όσο μπορούν τον κόσμο, αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φαρμακοποιοί και ο Σύλλογος αναμένουν τα επίσημα πορίσματα από την Πολιτική Προστασία, η οποία και θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα κρίνει την καταλληλότητα των κτιρίων.

Ο Σύλλογος, μετά την καταγραφή, θα έρθει σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ώστε να συντονιστούν για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στη συνέχεια.

Σε ερώτηση του f.daily για το αν χρειάζεται ο Σύλλογος κάποια συγκεκριμένη βοήθεια από άλλους Συλλόγους, ο Αριστοτέλης Σκουντάκης απάντησε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα εκτιμά ότι η συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα είναι επαρκής για τη διαχείριση της κατάστασης.