Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ηράκλειο: Το Δικαστήριο διέταξε αφαίρεση της άδειας του φαρμακοποιού για τα εικονικά rapid test

 


«Καταπέλτης» το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στο Ηράκλειο για την υπόθεση με τα εικονικά rapid testsστην οποία πρωταγωνιστεί ο 59χρονος φαρμακοποιός που συνελήφθη.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του δικηγόρου του ζητήθηκε νέα αναβολή, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Το Αυτόφωρο επέβαλλε στον κατηγορούμενο, ερήμην, συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 360 ημερήσιες μονάδες, προς 10 ευρώ την μονάδα.Η αναστολή δόθηκε υπό τον όρο της καταβολής 1000 ευρώ υπέρ της μονάδας Covid του ΠΑΓΝΗ, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2000 ευρώ.

Το σημαντικότερο ωστόσο, σύμφωνα με το cretalive, είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για 6 μήνες!

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη σε βάρος του 59χρονου ήταν για έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, αλλά και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

www.newsit.gr