Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Δράσεις ΠΦΣ: Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , Π.Φ.Σ. και ΙΔΕΕΑΦ

 

Οι δράσεις του ΠΦΣ το τελευταίο διάστημα για διάφορα θέματα:

  1. Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  και έγινε η κοπή της πίτας για το νέο έτος παρουσία μελών του ΔΣ , υπαλλήλων και συνεργατών του Π.Φ.Σ.
  2. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ  για το 2022 έγινε παρουσίαση του Γνωμοδοτικού Σημειώματος του εργατολόγου κ. Δ. Μπούρλου όσον αφορά το θέμα των μονοσυνταξιούχων και των συνταξιοδοτικών θεμάτων των φαρμακοποιών, προκειμένου να μεθοδευθούν οι επόμενες παρεμβάσεις προς την Πολιτεία  για την βελτίωση του ύψους των συνταξιοδοτικών παροχών.
  3. Ελήφθησαν αποφάσεις για την ανάθεση της αναλογιστικής μελέτης για το ΚΑΕΦ με στόχο να δοθούν εντός του μηνός Μαρτίου, εφόσον οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ενημερώσουν εγκαίρως τον ΠΦΣ, οι αποζημιώσεις του ΚΑΕΦ και εγκρίθηκαν οι αναθέσεις σε ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο της διαχειριστικής χρήσης 2021 του ΠΦΣ και του 2020 για το ΚΑΕΦ.
  4. Ο Π.Φ.Σ. πραγματοποίησε και δημοσιοποίησε πολλαπλές παρεμβάσεις στην Πολιτεία και στα ΜΜΕ για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων αλλά και για την απόφαση του ΕΟΦ να άρει προσχηματικά την απόφαση του για την απαγόρευση εξαγωγών. Επιστολές σχετικά με το θέμα αυτό εστάλησαν στον Υπουργό Υγείας και στον ΕΟΦ , δημοσιοποιήθηκε το θέμα με δελτία τύπου και ο πρόεδρος του ΠΦΣ έδωσε σχετικές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.




  5.  Πραγματοποιήθηκε στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Κρήτης το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο με κεντρικό θέμα «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου -Ορθές πρακτικές στην άσκηση δραστηριοτήτων – Φορολογικοί Έλεγχοι» και εισηγητή τον φοροτεχνικό και συγγραφέα λογιστικών-φορολογικών βιβλίων, κ. Γιώργο Κορομηλά. Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στο νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων του Π.Φ.Σ & του ΙΔΕΕΑΦ σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους .
  6. Ο Π.Φ.Σ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην ενέργεια προβολής ενημερωτικής αφίσας για την υπέρταση με τίτλο «ΥΠΕΡΤΑΣΗ….Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Εμπιστεύσου τον φαρμακοποιό σου», που διανεμήθηκε σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδος.
  7. Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) και Ινστιτούτου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), στοχεύοντας στην εξοικείωση των φαρμακοποιών της χώρας με τις Α’ Βοήθειες. από τους Προέδρους : του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιο Αυγερινό, του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολο Βαλτά και τον Πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκα, στα κεντρικά γραφεία του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα .
  8. Πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις  με την ΗΔΙΚΑ  και  τον ΕΟΠΥΥ για την επίλυση της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για τους ορούς , για τα εμβόλια απευαισθητοποίησης, για τα γαληνικά σκευάσματα και τα μικροδέματα ΙΦΕΤ , καθώς και για το πρόβλημα του   ακυρωμένου κουπονιού , εφαρμογή που ήδη λειτουργεί .
  9. Σε συνέχεια της προηγουμένης τηλεδιάσκεψης με την ιταλική αντιπροσωπεία για το θέμα του ENVO (Εθνικού Οργανισμού για τον έλεγχο των Ψευδεπίγραφων Φαρμάκων) πραγματοποιήθηκε άλλη μια διαδικτυακή συνάντηση με εκπρόσωπο των Κυπρίων Φαρμακοποιών που έχουν ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση του.
  10. Τηλεδιάσκεψη με την ΟΣΦΕ για μείζονα θέματα του κλάδου όπως οι ελλείψεις, τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους κλπ
  11. Τηλεδιάσκεψη με τον Σ.Φ.Ε.Ε. και την Π.Ε.Φ. με κεντρικά θέματα τις ελλείψεις φαρμάκων και την υλοποίηση του ελληνικού ENVO
  12. Συναντήσεις με ανώτερα στελέχη της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης  προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που έχουν προκύψει από  συμβάσεις συλλόγων με το Στρατό όπως και διερεύνηση της δυνατότητας  υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης με τον Στρατό , την Αεροπορία και το  Ναυτικό.
  13. Παράσταση του κ. Ηλία Δημητρέλλου, Νομικού Συμβούλου ΠΦΣ, στις 03.02.2022 ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης Ποιότητας της Νομοπαρασκευαστικής Διαδικασίας με θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου με τίτλο «ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ»