Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Περισσότεροι από 240 φαρμακοποιοί της Κρήτης παρακολούθησαν το διαδικτυακό σεμινάριομε θέμα «Φαρμακείο & φορολογική διαχείριση»


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 1 ο διαδικτυακό φορολογικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ σε συνεργασία με τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους της Κρήτης. 

Περισσότεροι από 240 φαρμακοποιοί από τους Φ. Σ. Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΙΔΕΕΑΦ το τρίωρο διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τη «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου - Ορθές πρακτικές στην άσκηση δραστηριοτήτων - Φορολογικοί Έλεγχοι», με εισηγητή τον φοροτεχνικό και συγγραφέα λογιστικών-φορολογικών βιβλίων κ. Γιώργο Κορομηλά.

Στην έναρξη του σεμιναρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ.Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ηρακλείου, κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λασιθίου, κ. Κώστας Καλδής, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Ρεθύμνου, κ.
Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, και ο πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων, κ.Μανώλης Κατσαράκης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό του σεμιναρίου.

 

 

Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης αποκόμισαν πρακτικές φορολογικές γνώσεις, αντίληψη βασικών οικονομικών δεικτών λειτουργίας της επιχείρησής τους, εμπέδωσαν τη σημασία του ορθού και σύννομου τρόπου διεκπεραίωσης διαφόρων ενεργειών και υπηρεσιών εντός του φαρμακείου, την αξία της απογραφής και της σημασίας των εκπιπτόμενων ή μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών και των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αναπτύχθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με τη διασύνδεση με το my DATA,τις τροποποιήσεις, τους χαρακτηρισμούς και το χρόνο έκδοσης των τιμολογίων καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τις αιτίες που κινητοποιούν τους οικονομικούς και φορολογικούς ελέγχους.

Στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε διάλογος στην διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί έλυσαν ποικίλες απορίες τους, σχετικά με τη διαχείριση του φαρμακείου, συμβάλλοντας με τις παρατηρήσεις τους στον εμπλουτισμό των θεμάτων ανάπτυξης και στην περαιτέρω αναβάθμιση του σεμιναρίου.

Το επόμενο προγραμματισμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2022, σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου.

Εκ του ΠΦΣ