Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Μ. Θεμιστοκλέους: Απαντά για τους εμβολιασμούς Covid-19 στα φαρμακεία

 


Τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 στα φαρμακεία σχολίασε ο Μ. Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, απαντώντας στην ουσία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην παρούσα φάση, εφόσον δεν υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Όπως είπε «έχουμε τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βασικό κανόνα ότι ο πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί να βρίσκει ραντεβού σε 24 ή 48 ώρες. Άρα δεν αλλάζει κάτι, δεν κλείνουν εμβολιαστικά σημεία, δεν γίνεται κάτι άλλο. Μπορούμε να πούμε ότι ολοκληρώνεται η εμβολιαστική περίοδος, αν θέλετε, γιατί έχετε δει τους αριθμούς που ανακοινώνω, είμαστε πλέον άνω του 95% σε δικαιούχους αναμνηστικής δόσης. 


Δηλαδή η ζήτηση, αυτονόητα, από τη στιγμή που δεν έχουμε τέταρτη δόση, θα είναι μειωμένη. Πλέον έχουμε καλύψει και έχουμε πετύχει τους στόχους». Στη συνέχεια επισήμανε, σχολιάζοντας πως είδε σχετικές ανακοινώσεις από Συλλόγους, πως η Επιχείρηση «Ελευθερία» υλοποιεί επιχειρησιακά σχέδια και τότε ανακοινώνει. «Δεν ανακοινώνει από πριν τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Θεμιστοκλέους. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, το θέμα της διενέργειας των εμβολιασμών Covid-19 στα φαρμακεία παραμένει ανοικτό. Δεν αποκλείεται, όταν τα εμβόλια κυκλοφορήσουν σε μορφές συμβατές με τη χορήγησή τους από τους φαρμακοποιούς (όπως το αντιγριπικό), οι εμβολιασμοί να γίνονται πλέον και στα φαρμακεία.

Πηγή: f.daily