Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Το Σάββατο 14 Μαΐου «ανοίγει» τις πύλες του, στα Χανιά, το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

 


Με κεντρικό μήνυμα «Το φαρμακείο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» θα πραγματοποιηθεί το 15o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, στις 14 έως και τις 15 Μαΐου 2022.

Το συνέδριο, που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο PILOT BEACH RESORT, στη Γεωργιούπολη Χανιών, τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Το «παρών» θα δώσουν διακεκριμένοι ομιλητές από τον πανεπιστημιακό χώρο και τον χώρο της υγείας, ενώ αναμένεται να το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείων από όλη την Κρήτη, καθώς και εκπρόσωποι φαρμακευτικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής επιστήμης. 

Για εγγραφή συνδεθείτε ΕΔΩ  

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:



  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικό φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκα, και των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης κ.κ.: Εμμανουήλ Κατσαράκη (Φ.Σ. Χανίων), Αριστοτέλη Σκουντάκη (Φ.Σ. Ηρακλείου), Κώστα Καλδή (Φ.Σ. Λασιθίου) και Κώστα Βαρδιάμπαση (Φ.Σ. Ρεθύμνου).

  • Ενότητα για τη meta εποχή του φαρμακείου με εισηγήσεις για τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, τις συνενώσεις και τις ευρωπαϊκές προκλήσεις που αφορούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού.

  • Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών φαρμάκων

  • 17 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος για θέματα όπως: Σακχαρώδης Διαβήτης, Σύνδρομο «Long Covid», Νόσος Alzheimer, παθήσεις του ματιού, αντηλιακή προστασία, αλλεργίες, συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Ακόμη, την Κυριακή το πρωί, σε παράλληλη αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί WORKSHOP «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού SARS-CoV-2» “CASE STUDY ON NANOVACCINES”, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα θα λειτουργήσει πλούσια και ενημερωμένη έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.pankritio.gr.



Μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, FRESH RADIO, GAVDOS FM, ZARPAGROUP, FLASHNEWS, HANIA.NEWS, KRITI24.GR, PARAKRITIKA.GR, O ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ, ALLABOUTHEALTH, DAILYPHARMANEWS, HEALTHWEB, IATRONET, LIFEVALLEY, ONMED, FARMAKOPOIOI, PHARMATEAM, PHARMACORNER