Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Αποσύρονται τα γενόσημα του Xarelto λόγω (προσωρινής) δικαστικής νίκης για την πατέντα!

Ενημέρωση Προσωρινής Διακοπής Διακίνησης & Επιστροφής Rivaroxaban Viatris 15mg, 20mg


Ν. Ψυχικό, 6 Ιουνίου 2024


Αγαπητοί συνεργάτες,


Με την παρούσα παρακαλείσθε όπως επιστρέψετε στην Viatris όλες τις ποσότητες Rivaroxaban Viatris 15mg και 20mg με κωδικούς:

- RIVAROXABAN TAB 20MG 28BL CY/GR MY

- RIVAROXABAN TAB 15MG 28BL CY/GR MY,

που βρίσκονται στην κατοχή σας, και σε κάθε περίπτωση να παύσετε άμεσα να διαθέτετε τις μορφές αυτές περαιτέρω στην αγορά.


Οι άνω ενέργειες είναι επιβεβλημένες, σε εκτέλεση....



.... σχετικής δικαστικής προσωρινής διαταγής που προβλέπει την άμεση προσωρινή απόσυρση των περιεκτικοτήτων 15mg και 20mg του σκευάσματος Rivaroxaban Viatris και την παύση συγκεκριμένων εμπορικών και συναφών ενεργειών μέχρι νεωτέρας.


Διευκρινίζουμε ότι η επιστροφή των άνω μορφών επ’ ουδενί δεν σχετίζεται με θέματα ποιότητας ή ασφάλειας του σκευάσματος, αλλά αφορά αποκλειστικά σε προσωρινή δικαστική απαγόρευση στα πλαίσια αντιδικίας που σχετίζεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.


Εφιστούμε επίσης την προσοχή σας ότι η απόσυρση και επιστροφή δεν αφορά στις περιεκτικότητες 2.5mg και 10mg του Rivaroxaban Viatris, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω απαγόρευση και συνεπώς δεν αποσύρονται και δεν παύεται προσωρινά η κυκλοφορία τους.


Ταυτόχρονα σας καλούμε να αναζητήσετε και αποσύρετε από τα φαρμακεία-πελάτες σας όλα τα τυχόν εκεί υπάρχοντα Rivaroxaban Viatris 15mg & 20mg και συμπεριλάβετε αυτά στις ποσότητες που θα μας επιστρέψετε. Για όλα τα επιστραφέντα τεμάχια θα σας εκδοθεί το αντίστοιχο πιστωτικό παραστατικό.


Η Viatris παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο προϊόν.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και τις ενέργειές σας.

Viatris Hellas LTD

253 – 255 Mesogeion Ave, 154 51 Neo Psychiko – Athens, Greece

+ 30 2109891777, www.Viatris.com