Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ APIVITA

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25-11-11
ΠΡΟΣ APIVITA AEBE

Κ. Πρόεδρε, Με την παρούσα επιστολή θέλω να διαμαρτυρηθώ έντονα για το απαράδεκτο γεγονός ότι προϊόντα της εταιρείας σας όπως συμπληρώματα διατροφής, βότανα, βασιλικός πολτός γύρη και μέλι πωλούνται στα καταστήματα HONDOS CENTER χωρίς να υπάρχει καμία νομιμοποίηση από την πλευρά των καταστημάτων HONDOS CENTER για την πώληση των προαναφερθέντων ειδών. Πιο συγκεκριμένα έχει υποπέσει στην αντίληψη μου, αλλά και των συναδέλφων μου ότι

• Στο κατάστημα της αλυσίδας HONDOS CENTER επί της οδού Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη με την επωνυμία STEP AEE ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ πωλείτε το ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ με L-ΚΥΣΤΙΝΗ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ –30 κάψουλες – συσκευασία με τη σήμανση «δώρο ΤΟΝΩΤΙΚΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ», με Barcode συμπληρώματος διατροφής 5201279020354 και κωδικό-batch F849D,με αριθμό γνωστοποίησης ΕΟΦ 71745/21-10-2010Α, της εταιρείας σας.

• Στο κατάστημα της αλυσίδας HONDOS CENTER ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Γεωργικής σχολής 84 Τ.Κ.57001 Πυλαία Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ πωλούνται ΒΟΤΑΝΑ, ΓΥΡΗ, ΜΕΛΙ και ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.

Όπως είναι γνωστό η εταιρεία σας έχει παρουσία σε αγοραστικά σημεία εκτός φαρμακείου και τέτοιες ενέργεια μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, εσείς δεν ενδιαφέρεστε για το Ελληνικό Φαρμακείο από το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αντλείτε κερδοφορία αλλά ψάχνετε χαραμάδες για να επιβουλευτείτε τον ρόλο μας. Η κίνηση σας να τοποθετήσετε προς πώληση συμπληρώματα διατροφής στα HONDOS CENTER είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και έχει δημιουργήσει σε εμένα προσωπικά αλλά και στους συναδέλφους μου σε όλη την Ελλάδα, ηθική και υλική ζημία.

Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι η πώληση συμπληρωμάτων διατροφής σύμφωνα με το άρθρο 10α της ΚΥΑ Υ1/Γ.Π.127962/03/2004, γίνεται αποκλειστικά στα φαρμακεία. Προσφάτως το Συμβούλιο της Επικρατείας, επικύρωσε τη εν λόγο ΚΥΑ με την υπ’ αριθμόν 931/2010 απόφαση του. Επιπλέον τα καταστήματα HONDOS CENTER που τόσο πολύ στηρίζεται με τις επιχειρηματικές σας κινήσεις δεν διαθέτουν αδειοδότηση πώλησης βοτάνων, γύρης, βασιλικού πολτού και μελιού.

Σας υπενθυμίζω ότι ανάλογες ενέργειες τις εταιρείας σας όπως η καλοκαιρινή ένθεση προϊόντων σε περιοδικά απογοήτευσαν και προβλημάτισαν εμένα και πλήθος συναδέλφων μου αλλά από ότι διαπιστώνω, οι κινήσεις σας για την υποβάθμιση του Ελληνικού φαρμακείου και τη στήριξη ανταγωνιστικών καναλιών συνεχίζεται..

Τέλος διερωτώμαι εάν η παρουσία Φαρμακοποιού είναι απαραίτητη ηθικά αλλά και ουσιαστικά κατά την πώληση δερμοκαλλυντικών της εταιρείας σας στα καταστήματα HONDOS CENTER και NOTOS GALERIES σύμφωνα με ανάλογη παλαιότερη δεδικασμένη υπόθεση. Επιφυλασσόμενος όλων των νόμιμων δικαιωμάτων μου, σας ζητώ να αποσύρετε άμεσα όλα τα συμπληρώματα διατροφής και λοιπά προϊόντα της εταιρείας σας από καταστήματα που δεν έχουν νομιμοποίηση πώλησης σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και να σταματήσετε να επιβουλεύεστε τον ρόλο του φαρμακοποιού.

Για την πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού και των συναδέλφων μου, έχω ήδη ενημερώσει τον Ε.Ο.Φ., δημοσιοποιώ την παρούσα επιστολή στο διαδίκτυο και την κοινοποιώ στον Π.Φ.Σ. και στον Φ.Σ.Θ. για τις από μέρους τους ενέργειες.

ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Μέλος Δ.Σ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 38
57019 ΠΕΡΑΙΑ-ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ–ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΗΛ. 2392075355 ΦΑΞ 2392075311