Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Επιστολή ΦΣΑ προς Α.Λοβέρδο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

            Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες των μελών μας, για αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες για να εφοδιάσουν τα φαρμακεία μας με τα φάρμακα τους απαιτούν όχι πλέον  την πληρωμή των φαρμάκων αυτών τοις μετρητοίς, αλλά την προπληρωμή τους σε λογαριασμό της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται. Επί προσθέτως, απαιτούν από τους φαρμακοποιούς μέλη μας, να αποστείλουν με φαξ την συνταγή που έχουν προς εκτέλεση στην εταιρεία (πράγμα παράνομο και καταχρηστικό) και όλα τα δικαιολογητικά τα οποία αποδεικνύουν την ύπαρξη του φαρμακείου και  το ΑΦΜ του φαρμακοποιού.
            Είμαστε σίγουροι ότι σε λίγο θα ζητούν και πιστοποιητικό γέννησης του φαρμακοποιού, ύπαρξής του και ίσως να επαναφέρουν το πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης !!!

            Επιτέλους κύριε Υπουργέ, πρέπει να αντιληφθούν όλοι  ότι η υγεία του Ελληνικού Λαού δεν μετράται σε χρήμα. Ούτε και μπορεί να τίθενται ως προϋπόθεση αποστολής ενός φαρμάκου όλα τα ανωτέρω έγγραφα. Είναι παράλογες, εκτός πραγματικότητας και επικίνδυνες για την δημόσια υγεία όλες αυτές οι απαιτήσεις.  
            Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται;
            Δεν εκβιαζόμαστε και δεν πρόκειται να αποστέλλουμε τέτοιου είδους έγγραφα όταν οι ίδιες οι εταιρείες δεν κατανοούν τον σκοπό ύπαρξής τους στην Ελληνική Αγορά που δεν είναι μόνο η μεγιστοποίηση των κερδών τους. Είναι κυρίως η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας , ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φάρμακα Υψηλού κόστους, τα οποία ως γνωστόν αφορούν πολύ σημαντικές ασθένειες.
            Περιμένουμε άμεσα την παρέμβασή σας και την καταδίκη όλων των ανωτέρω απαιτήσεων ως προϋπόθεση προμήθειας ενός φαρμάκου