Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Υπενθύμιση τρόπου υποβολής συνταγών ΕΟΠΥΥ (ΦΣΑ)

1.    Όλες οι συνταγές, του ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από ποιό ταμείο προέρχονται, θα αριθμούνται κανονικά και θα καταχωρούνται ανά ημέρα, όπως ακριβώς γινόταν στο ΙΚΑ. Στο τέλος του μήνα θα καταγράφονται χειρόγραφα χρησιμοποιώντας το βιβλίο υποβολής του ΙΚΑ ή ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας την μηχανογραφημένη κατάσταση του ΙΚΑ. 

2.    Θα εκδίδεται ΕΝΑ τιμολόγιο επ’ ονόματι ΕΟΠΥΥ με τα στοιχεία : Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γερανίου 42 –Αθήνα,  ΑΦΜ : 997478553 , ΔΟΥ Α’ ΑΘΗΝΩΝ.  τηλ. 210 3729795, 210 3666324.

3.    Ο αριθμός του ταμείου ΕΟΠΥΥ  στο βιβλίο υποβολής ΦΣΑ είναι ο   96.  Σε αυτό το σημείο, θα αναγράφεται η αρχική αξία και η συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ και δεν θα κατατίθεται σε ξεχωριστό φύλλο υποβολής όπως γινόταν με τον ΟΠΑΔ, αλλά μαζί με τα άλλα ταμεία του Συλλόγου.

4.    Οι φάκελοι με τις συνταγές ΕΟΠΥΥ, θα κατατίθενται τις πρώτες 5 εργάσιμες ημέρες εκάστου μήνα στον ΦΣΑ και θα διαβιβάζονται στο ταμείο για έλεγχο και εξόφληση. Κάθε φάκελος θα περιέχει όλες τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ σε τρία πακέτα, Ηλεκτρονικές, χειρόγραφες και ΕΤΥΑΠ (εάν υπάρχει), καθώς και μία συγκεντρωτική κατάσταση (όπως κάναμε μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ). Απ’ έξω από τον φάκελο θα υπάρχουν :  μια συγκεντρωτική κατάσταση, αντίγραφο φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και το τιμολόγιο του ΕΟΠΥΥ. Εάν υπάρχουν συνταγές του ΕΤΥΑΠ , οι μέν συνταγές θα μπαίνουν στον φάκελο αλλά σε ξεχωριστό υποφάκελλο, το δε τιμολόγιο με  της συμμετοχής του ΕΤΥΑΠ με την συγκεντρωτική κατάσταση του ΕΤΥΑΠ θα παραδίδεται ξεχωριστά στο Σύλλογο. Για όλες τις συνταγές θα υπάρχει ενιαία αρίθμηση, σύμφωνα με την ημερομηνία εκτέλεσης, ανεξάρτητα από το διαχωρισμό τους σε πακέτα στο τέλος του μήνα.

5.     Τις συνταγές με φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) που θα χορηγούμε από τα φαρμακεία μας, δεν θα τις υποβάλουμε σε ξεχωριστό φάκελο, αλλά μαζί με τις  υπόλοιπες συνταγές στον ίδιο φάκελο, όπως κάναμε μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ. Το σύστημα ελέγχου του ΙΚΑ που υποστηρίζει τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ τα αναγνωρίζει, και για αυτά δεν κρατείται rebate.

(Σ.Σ. Καλό θα ήταν να καταθέσετε τις συνταγές μέχρι και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες 2 μέρες θα εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις του ΦΣΑ είναι πολύ μικρές και δεν υπάρχουν οι 6 όροφοι του ΙΚΑ για να απλωθεί η ουρά των συναδέλφων που θα περιμένουν. Ίσως βέβαια να είναι και μια αφορμή για να ξεστραβωθούν ορισμένοι και να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως κτίριο, αφού όλα τα υπόλοιπα στην "ειδυλλιακή" περιοχή της πλατείας Κουμουνδούρου δεν μας ενοχλούν...)