Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου ΦΣ Μαγνησίας

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 αποφάσισε  να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με τριήμερη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με ελάχιστο αριθμό φαρμακείων το ποσοστό ασφαλείας, σε συντονισμό με τους άλλους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όταν κριθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή και ανάλογα με τις εξελίξεις ,προκειμένου να αντισταθούμε στη συρρίκνωση του εισοδήματός μας και την εξαφάνιση του Ελληνικού Φαρμακείου.

Επίσης αποφάσισε σε επόμενη ενέργεια του  να  προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων για όσα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών πέραν από τον εύλογο χρόνο πίστωσης και ανοχής. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτή την απόφαση λόγο της οικονομικής δυσπραγίας και αδυναμίας προμήθειας των φαρμάκων εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων και του μεγάλου ύψους των οφειλών.
Αγωνιζόμαστε για  την απόσυρση όλων των μέτρων του Υπουργείου Υγείας που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το ελληνικό φαρμακείο στην εξαθλίωση και στον αφανισμό.

Τέλος  εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου να συντονιστεί με τον Π.Φ.Σ. για τον καθορισμό του χρόνου έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

             Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο   Πρόεδρος                                         Ο  Γραμματέας



         Ματσιόλης Κων/νος                                Τσιατσιάνης Θεόδωρος