Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΓΑ: Επιτέλους πλήρωσε!

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση μίας ολόκληρης εβδομάδας – χωρίς προηγουμένως να μας ενημερώσει κανείς - πλήρωσε τελικά σήμερα ο ΟΓΑ τους λογαριασμούς φαρμακείων που αφορούσαν τις συνταγές μηνός Σεπτεμβρίου.

Διανύουμε δύσκολες εποχές, οι υποχρεώσεις των φαρμακείων μας τρέχουν, οι προμηθευτές μας ζητάνε τα χρήματά τους είτε μετρητοίς είτε με πολύ βραχεία πληρωμή και την ίδια στιγμή οι πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων όλο και μεταβάλλονται προς το μέλλον. Ο φαρμακοποιός – ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας φαρμάκου στην αγορά – είναι ο μόνος που πληρώνει τελικά το μάρμαρο της κρίσης. Οι τράπεζες μας θεωρούν πλέον επισφαλείς επιχειρήσεις λόγω της άμεσης εξάρτησής μας από κρατικές δαπάνες. Καλούμε τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων και τον Υπουργό τον ίδιο να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων τουλάχιστον ως προς τα αυτονόητα γιατί η οικονομική αιμορραγία που δεχόμαστε είναι πλέον ανυπόφορη.

Γεγονός είναι επίσης ότι κρατήθηκε και το ριμπέιτ, κάτι που πρέπει να αποσαφηνιστεί αν όντως το δικαιούταν για αυτό το μήνα...

Έως τον επόμενο μήνα πληρωμής του ΟΓΑ λοιπόν… καλοφάγωτα συνάδελφοι (καλές πληρωμές δηλαδή στις αποθήκες, γιατί πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δε πληρωνόμαστε το κέρδος μας, αλλά την εξόφληση των υποχρεώσεών μας!)