Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

MENARINI: Σημαντική εξαγορά από την Ιταλική εταιρεία

Με την εξαγορά της Invida Group η Menarini αποκτά πρόσβαση σε 14 σημαντικές αγορές της Ασίας: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ – Κόνγκ, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ταϊβάν, Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες και Βιετνάμ. Η περιοχή αυτή γνωρίζει μεγάλη άνθηση με μέση ετήσια ανάπτυξη 20%.

Η Invida Group έχει έδρα τη Σιγκαπούρη και είναι μία από τις πιο γνωστές φαρμακοβιομηχανίες στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού. Έχει ετήσιο τζίρο περίπου 220 εκατ. δολάρια (160 εκατ. ευρώ), απασχολεί 3.500 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε σημαντικές θεραπευτικές κατηγορίες.

Μέχρι πρότινος, η εταιρεία ανήκε στις εταιρείες Temasek Holdings (ασιατική επενδυτική εταιρεία), την Quintiles (αμερικανική βιο-φαρμακευτική εταιρεία) και Zuellig (ασιατικό διανομέα υγείας). Οι οικονομικοί όροι της εξαγοράς δεν έγιναν γνωστοί.

«Έχουμε αφιερωθεί στην προοπτική απόκτησης της Invida Group τους τελευταίους μήνες. Για μία ακόμη φορά, η ομάδα μας εργάστηκε με ξεχωριστή προσήλωση. Προσδοκούμε να αποκτήσουμε εμπειρία από την ζωτική αυτή περιοχή. Είναι ένα μέρος, στο οποίο μπορεί να βρει κανείς υψηλά εξειδικευμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις χάρη στις πολιτικές της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης, οι οποίες στηρίζουν την επιχειρηματική ανάπτυξη και την καινοτομία», δήλωσε ο Δρ. Alberto Giovanni Aleotti, ο οποίος μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Piero Corsa, ήταν επικεφαλείς της ομάδας που έκανε τις διαπραγματεύσεις.

«Στην Invida βρήκαμε την “Menarini της Ασίας” και μία ομάδα στελεχών, οι οποίοι διαθέτουν εξαιρετικές ικανότητες», σχολίασαν οι δύο Γενικοί Διευθυντές, Piero Corsa και Domenico Simone. «H Invida θα μετατραπεί στα κεντρικά γραφεία της Menarini στην Ασία – Ειρηνικό, σαν μία γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους ασθενείς της Ασίας πρόσβαση στα φάρμακά μας». Ο κ. John Graham, επικεφαλής της Invida, θα συνεχίσει να ηγείται της εταιρείας.

Ο όμιλος της Menarini είναι η πρώτη ιταλική φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο και 15η εταιρεία στην Ευρώπη με ετήσιο τζίρο άνω των 3 δις δολαρίων. Απασχολεί 12.890 εργαζόμενους, από τους οποίους το 91% είναι απόφοιτοι κολλεγίου και τεχνικοί. Με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες, η Menarini έχει δραστηριότητα σε τομείς όπως: καρδιαγγειακή υγεία, γαστρεντερολογία, αντιβιοτικά, αναπνευστική υγεία, διαβήτης, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά.