Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ

Θετική κίνηση, η οποία, όμως, έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι του λιανεμπορίου τροφίμων την κοινή απόφαση που εξέδωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας για τη διάθεση βρεφικού γάλακτος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, αίροντας το σχετικό προνόμιο που είχαν αποκλειστικά τα φαρμακεία.

«Ενα πάγιο αίτημά μας, το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκλιμάκωση των τιμών, έγινε πραγματικότητα», αναφέρει, στην «Η», ο πρόεδρος της «Γαλαξίας» Χρήστος Μαυρόπουλος και εκτίμησε πως οι τιμές θα πέσουν πάνω από 20% λόγω του ανταγωνισμού, αλλά και των εκπτώσεων που θα κάνουν οι προμηθευτές στις αλυσίδες.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση της «ΑΒ Βασιλόπουλος», πηγές της οποίας χαρακτήρισαν την απόφαση βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επισήμαναν, ωστόσο, πως η μείωση των τιμών θα έρθει μέσα από τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και όχι σε συμφωνία με το αρμόδιο υπουργείο, κάνοντας ξεκάθαρη την αντίθεσή της εταιρείας στον τρόπο που επιχειρείται η μείωση των τιμών. «Δεν συζητάμε με κανένα υπουργείο συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης των τιμών, καθώς αυτές σε μία ελεύθερη οικονομία καθορίζονται με βάση την προσφορά και τη ζήτηση», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Κέρδος
Χθες, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πέρασε στην αντεπίθεση δημοσιοποιώντας στοιχεία που δείχνουν πως το περιθώριο κέρδους είναι μικρό και κυμαίνεται από 0,88 ευρώ έως 3,18 ευρώ.

Γιώργος Μανέττας