Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση από Sanofi-Aventis για αποκατάσταση προσωρινής έλλειψης του Apidra

Καλλιθέα, 2 Δεκεμβρίου 2011

Ενημέρωση σχετικά με την προσωρινή έλλειψη του Apidra (ινσουλίνη glulisine -ενέσιμο διάλυμα σε φυσίγγιο που παράγεται με τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA), η οποία επηρεάζει τις εξής φαρμακοτεχνικές μορφές στην Ελλάδα:
APIDRA 5 cartridges x 3 mi 100 Μονάδες/nil
και APIDRA SoloStar 5 prefilled pens x 3 ml χ 100 Μονάδες/ml


ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ

Αγαπητέ Επαγγελματία Υγείας,
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας από τον Σεπτέμβριο 2011, η sanofi-aventis επανέρχεται σήμερα για να σας ενημερώσει σχετικά με την έλλειψη διάθεσης του ενέσιμου διαλύματος Apidra στη μορφή των φυσιγγίων 3ml, η οποία επηρεάζει τις εξής φαρμακοτεχνικές μορφές στην Ελλάδα: APIDRA 5 cartridges χ 3 ml 100 Μονάδες/mi και APIDRA SoloStar 5 prefilled pens x 3 ml x 100 Μονάδες/ml.


Υπενθυμίζουμε ότι η έλλειψη οφειλόταν σε τεχνικό συμβάν σε μία μονάδα παραγωγής, το οποίο οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της παραγωγής. Μια σειρά ενεργειών έχουν αναληφθεί από τη sanofi-aventis προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεχνικό ζήτημα και να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης του φυσιολογικού εφοδιασμού, για την οποία αναμένονται τα ακόλουθα:


Ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα Τα φυσίγγια Apidra που βρίσκονται ήδη στην αγορά είναι ασφαλή να χρησιμοποιηθούν. Κανένα άλλο προϊόν ινσουλίνης της sanofi-aventis (Lantus) δεν έχει επηρεαστεί.
Μια νέα προμήθεια σε προγεμισμένες πένες Apidra SoioStar και φυσίγγια Apidra για χρήση με τις επαναχρησιμοποιούμενες πένες της sanofi-aventis θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Δεκεμβρίου 2011 και η πλήρης αποκατάσταση του εφοδιασμού αναμένεται κατά τις προσεχείς εβδομάδες.
Η παρούσα ενημέρωση έχει εγκριθεί για διανομή από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) σε συνεργασία με την εταιρεία μας.

Αναφορές ασφάλειας:
Οι Επαγγελματίες Υγείας θα πρέπει να αναφέρουν ανεπιθύμητες ενέργειες και αστοχίες της φαρμακευτικής αγωγής στο Τμήμα Ανεπιθύμητων Ενεργειών του ΕΟΦ, μέσω της Κίτρινης Κάρτας, που είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του εν λόγω οργανισμού: www.eof.cir (Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 213 2040380).
Εναλλακτικά, μπορούν να αναφέρουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια στο Τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της sanofi-aventis ΑΕΒΕ στο τηλέφωνο 210 9001600 και Fax 210 9249 140

Περαιτέρω πληροφόρηση:
Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή επιθυμείτε επιπλέον πληροφορίες, παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ιατρικής Πληροφόρησης της sanofi-aventis, στο τηλέφωνο 210 9001600 (Fax: 210 9249140).

Μετά τιμής
Δρ. Βαρβάρα Μπαρούτσου
Παθολόγος
Διευθύντρια Ιατρικού & Επιστημονικού Τμήματος



Δημοσιεύτηκε: 08/12/2011