Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ομαδική καταγγελία φαρμακοποιών σε ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ εναντίον ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 και δημοσιογράφου

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

       Μετά από απαίτηση τουλάχιστον 447 συναδέλφων φαρμακοποιών (υπογραφές των οποίων μαζεύτηκαν σε διάστημα μόλις 72 ωρών οπότε και σταμάτησε η συλλογή τους ενώ η δυναμική έδειχνε ότι ο τελικός αριθμός μάλλον θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος, συνημμένο Νο. 1 και εναλλακτικά στο εξής link:
https://docs.google.com/file/d/0B48yTqiiwPdcMXFMby1ORkNlMlk/edit?pli=1), 
       σας αποστέλλουμε (ως συνημμένο Νο. 2) κείμενο το οποίο αφορά το Κεντρικό Βραδινό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ-1 και προβλήθηκε στις 27-6-2012. Θα βρείτε το ίδιο κείμενο και στο εξής link: http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/06/1-video.html, μαζί με video του επίμαχου σημείου του Δελτίου Ειδήσεων που πυροδότησε τις αντιδράσεις των φαρμακοποιών.
Σας αποστέλλουμε επίσης το κείμενο της...
 
 
.. γραπτής ερώτησης που υπέγραψαν ομαδικώς οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί (ως συνημμένο Νο. 3), όπως αναφέρεται παραπάνω, ερώτηση η οποία εστάλη στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά ουδέποτε απαντήθηκε επισήμως ούτε από αυτόν ούτε από τη δημοσιογράφο που εργάζεται σε αυτόν και ενεπλάκη στο θέμα. Εναλλακτικά βρίσκεται και στο εξής link: http://farmakopoioi.blogspot.gr/2012/06/1.html.


Το επίμαχο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου κας. Φωτεινής Γεωργίου στο συγκεκριμένο Δελτίο Ειδήσεων  θεωρήθηκε άκρως προσβλητικό, συκοφαντικό, απειλητικό και αντιδεοντολογικό ως προς το ύφος και τα λεγόμενά του.
Ειπώθηκαν μειωτικές και συκοφαντικές για τους φαρμακοποιούς εκφράσεις και διεσπάρησαν μέσω του καναλιού (Τύπου) ψευδείς ειδήσεις και εντυπώσεις εναντίον των φαρμακοποιών, χαρακτηριστικά που θεωρούμε ότι υπερβαίνουν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας,
αλλά και πολύ πιθανόν οδηγούν την κοινή γνώμη να σχηματίζει παραπλανητικώς αρνητική εικόνα σε βάρος μας εγείροντας εμμέσως άδικη και ψευδεπίγραφη αντιπάθεια προς εμάς, ίσως και παρασέρνοντας τον κόσμο ή μερίδα του σε αντανακλαστικό (τυφλό ενδεχομένως ή άκριτο) μένος εναντίον μας σαν να βρισκόμαστε υπό διωγμόν ως ομάδα επιστημόνων.
Προς αποκατάστασης της τιμής και υπόληψης του συνόλου των φαρμακοποιών της χώρας, και προστασίας του ανυποψίαστου κοινού των ελλήνων πολιτών από τέτοιες ανησυχητικές μεθοδεύσεις ολοκληρωτικού-οργουελικού χαρακτήρα, όπως συλλογικά ως φαρμακοποιοί πιστεύουμε ότι είναι,
απαιτούμε από το συγκεκριμένο κανάλι, τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, τον προϊστάμενό της, και την συγκεκριμένη εκπομπή να δώσουν εξηγήσεις και να αποκαταστήσουν την αλήθεια καθώς δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα περιφρονώντας πλήρως τις αιτιάσεις μας για την αδικία και τη ζημία που μας προκάλεσαν, παρόλο που τους ζητήθηκε ομαδικά και γραπτώς από εμάς να το πράξουν.

       Εκ μέρους των 447 φαρμακοποιών,
Με Εκτίμηση,

                  Δαγρές Γιάννης - Φαρμακοποιός
        Μέλος ΔΣ Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
                              Φ.Σ.Α. - Ν.Π.Δ.Δ.
 
 Συνημμένο 1, 2, 3