(Σ.Σ: Την ώρα που αρκετοί συνδικαλιστές του κλάδου συνεχίζουν να δαιμονοποιούν το internet και τα social media, κάποιοι άλλοι επιστήμονες υγείας ακολουθούν το ρεύμα της εποχής και εμείς έχουμε καθήκον να το αναδείξουμε)
Οι ασθενείς, οι συνοδοί τους αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (Γ.Ν.Κ.) έχουν πλέον τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χάρη στο ασύρματο δίκτυο που λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας. Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης όχι μόνο εισήγαγε το νοσοκομείο στην ψηφιακή εποχή αλλά ταυτόχρονα ικανοποίησε και μια μεγάλη επιθυμία, νέων κυρίως ανθρώπων, που ζητούσαν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, ο χρόνος της παραμονής στους χώρους του νοσοκομείου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους επισκέπτες θα είναι περισσότερο ευχάριστος και δημιουργικός.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλώντας στο «ΑΠΕ - ΜΠΕ» τόνισε ότι η πρωτοποριακή αυτή κίνηση επιτεύχθηκε χάρη στη συνδρομή και τη χορηγία της τράπεζας Αττικής. Επισημαίνει επίσης ότι για την εγκατάσταση του ασύρματου δικτύου χρησιμοποιήθηκαν υλικά τελευταίας τεχνολογίας που δεν επιβαρύνουν ούτε κατ’ ελάχιστον την υγεία των ασθενών.
Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι η εγκατάσταση του ασύρματου ίντερνετ σε όλους τους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος ήταν μια ενέργεια που θα βελτιώσει σημαντικά τη ψυχολογία όσων χρειάζεται να βρίσκονται στο νοσοκομείο. «Αντιλαμβάνεστε», σημειώνει ο διοικητής, «ότι είναι σημαντικό για ένα νέο άνθρωπο που χειρίζεται με άνεση κάθε μορφή της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και για μεγαλύτερους σε ηλικία ασθενείς ή επισκέπτες που έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις να μπορούν να επικοινωνούν με φίλους και συνεργάτες έχοντας ωφέλιμο και εποικοδομητικό χρόνο σ’ ένα χώρο που όπως και να το κάνουμε επιβαρύνει την ψυχολογία του κάθε ανθρώπου».
Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε από τη νέα χρονιά η επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και η εσωτερική αλληλογραφία να γίνεται μόνο με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση στο χαρτί, το οποίο χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα σε φαξ και εκτυπώσεις φωτοαντιγράφων.