Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σε τριπλάσια τιμή το διάδοχο φάρμακο του Epanutin της Pfizer!


“Θα δείτε στις 31 Μαρτίου, που θα πρέπει να έχουν πληρωθεί όλες οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ που εκτιμώνται άνω των 2 δισ. ευρώ, πόσες πολυεθνικές θα αποσύρουν τα φάρμακά τους από την ελληνική αγορά. Η Αctelion που απέσυρε τα «ορφανά»  φάρμακα tracleer και zavesca και η Pfizer με το epanutin είναι μόνο η αρχή του παγόβουνου”.
Aυτά καταγγέλλουν φαρμακοποιοί τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν έχουν φάρμακα να δουλέψουν. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος μιλά για ελλείψεις σε 300 φάρμακα -επί συνόλου 12.500 σκευασμάτων- ενώ ο ΕΟΦ κάνει λόγο για 101 ελλείψεις.


Oι φαρμακοποιοί μιλούν ότι για ένα θέατρο του παραλόγου που ζει σήμερα ο κλάδος της υγείας με τους αρμόδιους πραγματικά να αδιαφορούν για την ανθρώπινη υγεία αλλά και την δυστυχία των Ελλήνων.
Αναφερόμενοι στην Pfizer που απέσυρε το epanutin, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία αποφάσισε να το αποσύρει  -επίσης “ορφανό” φάρμακο- καθώς η τιμή του με το νέο τιμοκατάλογο του υφυπουργό  Μ.  Σαλμά είχε φθάσει στα 2,5 ευρώ. Ο ΕΟΦ, όπως αποκαλύπτουν αποκλειστικά στο site μας toxrima.gr- επειδή είναι υποχρεωμένος να εισάγει το συγκεκριμένο φάρμακο, το έπραξε μόλις χθες, με τιμή 6,7 ευρώ.