Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ρεσιτάλ φιλελευθερισμού από Παπαδημητρίου και Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ (video)

Συζήτηση για το αν θα πρέπει να μπουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ παρακολουθήσαμε χθες στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις «φιλελεύθερες» απόψεις των δημοσιογράφων κ. Παπαδημητρίου και κ. Τέλλογλου.

Ακούσαμε πως δεν είναι ανάγκη να δίδονται τα ΜΗΣΥΦΑ δια χειρός φαρμακοποιού και ότι δεν είναι απαραίτητο να πωλούνται μόνο από φαρμακεία αλλά καλό θα ήταν να πωλούνται και από μεγάλα σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας μεγάλων συμφερόντων...

Διαβάστε τους ακριβείς διαλόγους και δείτε παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα:



Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Στο θέμα των φαρμάκων, αν πάρουμε ως πρότυπο το τι γίνεται σε άλλα κράτη δεν είναι ότι πωλούνται σε ψιλικατζίδικα φάρμακα γενικότερα. Είναι ότι υπάρχουν οργανωμένα φαρμακεία μέσα σε σούπερ μάρκετ. Ιδιοκτησίας των σούπερ μάρκετ. Και εκεί υπάρχει οργανωμένο φαρμακείο και τηρείται ο νόμος. Το φάρμακο το δίνει άτομο με πτυχίο φαρμακευτικής. Ο υπουργός είπε πιθανότατα όχι στην πρόταση της τρόικας γιατί θα εξαφανιστεί ένα μεγάλο μέρος δουλειάς που θα κάνουν τα φαρμακεία. Άλλοι λένε ότι θα μειωθούν οι τιμές όταν πάνε στα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα αυτά».

Τ. Τέλλογλου: «Σε αυτή την κατηγορία ήταν και το γάλα πρώτης βρεφικής ηλικίας. Τότε λοιπόν για να μη φύγει από τα φαρμακεία, κάποιοι είχαν την ιδέα να πουν ότι χρειάζεται την ειδικότερη γνώση κάποιου φαρμακοποιού. Εγώ δε καταλαβαίνω γιατί για κάποιο φάρμακο που δεν χρειάζεται συνταγή γιατρού, χρειάζεται ειδικότερη γνώση για να διακινηθεί όταν πχ. στην Αμερική ή στη Δανία ή στην Αγγλία το φάρμακο αυτό μπορεί να πωλείται και από μια drogerie, δηλ. από ένα σούπερ μάρκετ».

Κ. Ακριβοπούλου (δημοσιογράφος): «Δε καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί αυτό που θέλει η τρόικα την δημοσιονομική εξυγίανση».

Σε κάποια στιγμή της συζήτησης ειπώθηκε πως υπάρχουν τεράστια περιθώρια κέρδους σε αυτά τα προϊόντα γιαυτό και αυτή η συζήτηση...

Farmakopoioi

Δείτε την συζήτηση: