Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο Τύπου 14ου PharmaPoint (9/10/14)

Για 14η χρονιά, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία MSD.

Μήνυμα του συνεδρίου είναι «Το ελληνικό φαρμακείο σήμερα: ευκαιρίες και απειλές» και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν σε τρεις παράλληλες αίθουσες: την Κεντρική Συνεδριακή αίθουσα, την αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑΣ και την αίθουσα ΦΙΛΙΠΠΟΣ.Κεντρική στιγμή του συνεδρίου αποτελεί το στρογγυλό τραπέζι για τη φαρμακευτική πολιτική και τις δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα, στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου. Σε αυτό θα συμμετέχουν οι κ.κ. Δημήτριος Κοντός, πρόεδρος ΕΟΠΥΥ, Ιωάννης Κυριόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ, Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος ΠΕΦ, Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, και Μάρκος Ολλανδέζος, διδάκτωρ Οικονομικών της Υγείας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Το ίδιο βράδυ, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει η επίσημη ανοικτή τελετή του PHARMA point, όπου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης θα καλωσορίσει τους συνέδρους και τους φίλους του συλλόγου. Στην τελετή θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, της πανεπιστημιακής κοινότητας, της φαρμακευτικής αγοράς και του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκειά της θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» και σε εκπρόσωπο των Εθελοντών Αιμοδοτών, οι υποτροφίες στα παιδιά των φαρμακοποιών-μελών του ΦΣΘ που εισήχθησαν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ θα γίνει και η βράβευση του φοιτητή που εισήχθη με την καλύτερη βαθμολογία στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ το 2014.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα του συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν τα παρακάτω θέματα:
·         Υπηρεσίες από το φαρμακείο
·         Η Πανεπιστημιακή εκπαίδευση των φαρμακοποιών, ανασταλτικός παράγοντας GPP των φαρμακοποιών;
·         Συμπληρώματα διατροφής – υπερτροφές – προϊόντα αδυνατίσματος: προώθηση και ευκαιρίες από το φαρμακείο
·         Ηλεκτρονικά φαρμακεία: ευκαιρία, απειλή ή μόδα
·         Η Ιστορία της Φαρμακευτικής και των Φαρμακείων του ελλαδικού χώρου και της καθ’ Ημάς Ανατολής

Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια:
  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Οδηγός επιβίωσης φαρμακείου» με χορηγό την εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ
  • Σεμινάριο Ομοιοπαθητικής: «Ο ρόλος και η φύση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου»

Τέλος, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα λειτουργήσει έκθεση όπου οι εταιρείες-εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα για πιο ουσιαστική επαφή με χιλιάδες φαρμακοποιούς και συμμετοχή στην προσπάθεια τόνωσης της φαρμακευτικής αγοράς.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, επισκεφτείτε το www.pharmapoint.gr


Χορηγοί επικοινωνίας: TV100, FM100, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, Φαρμακευτικό Δελτίο, PharmaTeam, Farmakopoioi, Pharmacorner