Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου ΦΣ Ημαθίας για την κοπή της πίτας - Ευχαριστήρια επιστολή Λουράντου

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, στο κέντρο «Ακρόπολη» στη Βέροια, παρέθεσε γεύμα εργασίας, με θέμα: «Τρέχουσες εξελίξεις στον φαρμακευτικό κλάδο», κατά τη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν οι νέοι συνταξιοδοτηθέντες φαρμακοποιοί και κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κος Λουράντος Κωνσταντίνος και πλήθος φαρμακοποιών με τις οικογένειές τους.

Ο κ. Λουράντος από την πλευρά του σε δημοσίευσή του στο facebook θέλησε να ευχαριστήσει τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας για την πρόσκληση και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του κ. Κίμωνα Παράσχου για τη φιλοξενία.

Διαβάστε τι έγραψε ο κ. Λουράντος:



Σαρωνίδα 1 Φεβρουαρίου 2015

Ένα βροχερό (απίστευτα ρομαντικό) διήμερο στην Βέροια, ήταν αυτό που έζησα και που θα μου μείνει αλησμόνητο.

Δεν ήταν μόνο η καταπληκτική φιλοξενία του φίλου προέδρου της Ημαθίας Κίμωνα Παράσχου και της συζύγου του Δήμητρας στο σπίτι τους, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς, αλλά η απίστευτη αγάπη με την οποία ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι της Ημαθίας με περιέβαλαν .

Στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Ημαθίας στο κέντρο «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» συνάδελφοι από όλο το νομό αλλά και κάποιοι από την Πέλλα, όπως ο πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας και επίσης φίλος Μιχάλης Βαρελάς, έδωσαν το παρόν και με γέμισαν με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό. Κυρίως όμως έζησα για ακόμα μία φορά από κοντά (όπως πριν λίγο καιρό στο Λασίθι, στην Λάρισα και στα Γιάννινα) τον παλμό της επαρχίας και τις ανησυχίες του κλάδου, ο οποίος περιμένει να εισπράξει την υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων της νέας Κυβέρνησης.

Η επόμενη μέρα μου επεφύλαξε μία ακόμα έκπληξη, την προγραμματισμένη από τον Πρόεδρο της Ημαθίας επίσκεψή μας στο μουσείο της Βεργίνας, μαζί με το Δ.Σ.. Είναι ένα καταπληκτικό μουσείο στο οποίο υπάρχουν οι τάφοι του Φιλίππου Β’ και του πρίγκηπα (γιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου) Αλέξανδρου Δ’. Επίσης εκτίθενται πολλά από τα προσωπικά ήδη του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β’, όπως την απίστευτη ασπίδα του, τις περικνημίδες, το σπαθί του, την περικεφαλαία και άλλα σπάνιας τέχνης δημιουργήματα της τότε εποχής.

Για την ιστορία να σας υπενθυμίσω ότι ο Φίλιππος σε μια επίδειξη δύναμης το 336 π.χ. έκανε την είσοδό του στο θέατρο των Αιγών χωρίς την φρουρά του. Τότε όμως δολοφονήθηκε από έναν από τους πιο έμπιστους σωματοφύλακές του, τον Παυσανία, (αλήθεια ... πόσες φορές έχει γίνει αυτό με τους ... "έμπιστους"!) ο οποίος με την σειρά του σκοτώθηκε λίγα λεπτά αργότερα από τους διώκτες του.

Ο Αλέξανδρος Δ' γιος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Ρωξάνης, γεννήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του το 323 π.Χ. Αμέσως μόλις γεννήθηκε (!!!) , αναγνωρίστηκε ... Βασιλιάς υπό κηδεμονία και τελικά ... δηλητηριάστηκε μαζί με τη μητέρα του Ρωξάνη, το 311 π.χ. σε ηλικία περίπου 13 ετών !!!

Φεύγοντας από την Βέροια πήρα μαζί μου όλες αυτές τις στιγμές που έζησα , καθώς και τόσα άλλα που αποτελούν για τους Μακεδόνες συναδέλφους αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας τους ...

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την φιλοξενία και την τιμή που μου έκαναν....