Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η ανθρωπιστική κρίση θα αυξηθεί, λένε οι φαρμακοποιοί, και ετοιμάζουν πόλεμο διαρκείας με την κυβέρνηση

Μιλούν για ανθρωπιστική κρίση και γνωρίζουν καλά πως είναι έτσι τα πράγματα. Οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι βιώνουν από πρώτο χέρι και αφουγκράζονται τις ανάγκες και τις αντιδράσεις της κοινωνίας, μιλούν και πάλι για ανθρωπιστική κρίση, μετά από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης.
Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου
Και εκεί που όλοι πιστεύαμε ότι η υγεία ετοιμάζεται να σηκώσει κεφάλι και οι Έλληνες να αρχίσουν να νιώθουν λίγο καλύτερα μετά από πολλά χρόνια μνημονιακής πίεσης, δραματικών περικοπών, υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να χειροτερέψουν οι δείκτες στην υγεία, στην περίθαλψη, στην ποιότητα της καθημερινότητάς μας αλλά και στο προσδόκιμο ζωής μας, οι φαρμακοποιοί κάνουν και πάλι λόγο για ανθρωπιστική κρίση η οποία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.
Για αυτήν ακριβώς την...



... ανθρωπιστική κρίση, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν έχει τέλος, θα προσφύγουν οι φαρμακοποιοί στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Αυτό αποφάσισαν μεταξύ άλλων χθες, κατά την διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης, μια ημέρα που ο κλάδος πραγματοποιούσε την 24ωρη απεργία του. Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, η απεργία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καταγράφοντας ποσοστά πάνω από 90%. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα διευρυμένα φαρμακεία συμμετείχαν στην απεργία, σε ποσοστό 75%.
Ο ΠΦΣ στην χθεσινή του Γενική Συνέλευση αναφέρθηκε με έμφαση και στην ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, τονίζοντας ότι οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία.
Το προεδρείο του ΠΦΣ ακόμη, σχολιάζοντας τα μέτρα που πέρασαν στην νέα Συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, υπογραμμίζει ότι
«τα μέτρα είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ».
Το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η σταδιακή απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ δυναμιτίζουν τον κλάδο των φαρμακοποιών, ενώ ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο με την κυβέρνηση. Και όπως αναφέρει το προεδρείου του ΠΦΣ, αυτή την φορά, παρά το γεγονός ότι στήριξαν με όλη τους την καρδιά και το μυαλό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναιαποφασισμένοι να αρχίσουν έναν μεγάλο πόλεμο, ο οποίος ενδεχομένως να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.


Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/332366-i-anthropistiki-krisi-tha-afksithei--lene-oi-farmakopoioi-kai-etoimazoun-polemo-diarkeias-me-tin-kyvernisi#ixzz3g2WfiX00