Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Γιάννενα: Οι Γιαννιώτες ενίσχυσαν το Κοινωνικό Φαρμακείο

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής για συγκέντρωση φαρμάκων, που μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου θα διατεθούν σε εκατοντάδες ανασφάλιστους συμπολίτες...
Με δεδομένο ότι οι πόροι του Δήμου και του ΟΚΠΑΠΑ είναι περιορισμένοι, ο Οργανισμός απευθύνθηκε για μία ακόμη φορά στους πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν στην κεντρική πλατεία και ενίσχυσαν με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό το Δημοτικό Φαρμακείο, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα.




Από τις εννέα το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι, οι άνθρωποι του ΟΚΠΑΠΑ και εθελοντές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων συγκέντρωναν και διαχώριζαν τα φάρμακα, ενώ παράλληλα γινόταν και ενημέρωση των πολιτών, καθώς φάρμακα μπορεί κάποιος να προσφέρει οποιαδήποτε στιγμή στο Κοινωνικό Φαρμακείο που λειτουργεί στο ΚΕΠΑΒΙ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, τονίζοντας πως ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι ανάγκη να υπάρχει αλληλεγγύη.
«Βγήκαμε στη γιαννιώτικη κοινωνία και ζητάμε τη βοήθειά της για τους συμπολίτες που είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα. Για όλους αυτούς που έχουν ανάγκη και χρειάζονται τη στήριξή μας. Η εκδήλωση αποτελεί ένα μήνυμα ότι στην σκληρή αυτή κρίση δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουμάνης και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης που στηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο.  


Στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου και στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση αναφέρθηκαν από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί Δημήτρης Μήτρικας και Γιάννης Μπουσβάρος, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

«Προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τους πολίτες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μέσω των φαρμάκων που προσφέρουν οι πολίτες. 

Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη», τόνισε ο κ. Μήτρικας, για να συμπληρώσει ο κ. Μπουσβάρος: «Βλέπω κόσμο απελπισμένο. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει την ασφάλισή τους. Αυτή η προσπάθεια πραγματικά αξίζει και ελπίζω να συνεχιστεί».
epirusblog.gr