Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η EFPIA για παράλληλες εξαγωγές και κινήσεις εταιριών

Ασυνήθιστες συνθήκες απαιτούν ασυνήθιστα μέτρα. Με αυτή τη φράση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations, EFPIA) αρχίζει μια σύντομη ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του Φαρμάκου στη χώρα μας.

Όπως εξηγεί η EFPIA, οι ασυνήθιστες αυτές καταστάσεις επιτάσσουν κοινή δράση από πολιτεία και ιδιώτες, για να διασφαλιστεί πως τα φάρμακα θα φθάσουν στους Έλληνες ασθενείς, για τους οποίους προορίζονται.
 

 

«Με αυτό το στόχο, η EFPIA επιβεβαιώνει πως μια αναλογική απαγόρευση των εξαγωγών, από την Ελλάδα, φαρμάκων που προορίζονταν για Έλληνες ασθενείς είναι μια κατάλληλη και αιτιολογημένη αντίδραση σε πιθανές ελλείψεις, βοηθώντας στην αποτροπή ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η EFPIA προτείνει, τις επόμενες εβδομάδες, τα μέλη της να θεσπίσουν ξεχωριστά μέτρα, διαφανή, αναλογικά και προσωρινά, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα προϊόντα θα διανεμηθούν αποτελεσματικά στους ασθενείς που τα έχουν ανάγκη.

«Η EFPIA τονίζει την πρόθεση της για πλήρη διαφάνεια, σχετικά με δράσεις που μπορεί να λάβουν τα μέλη της ώστε να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, αν η κατάσταση επιδεινωθεί», καταλήγει.

πηγή: virus.com