Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Άδωνις κατά Κουρουμπλή: Η ασχετοσύνη του δεν έχει προηγούμενο

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή εξαπέλυσε μέσω Twitter το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» και «ασχετοσύνη».
«Η διαχειριστική ανεπάρκεια/ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε "ισοδύναμα" 140εκ€ για το 5€ που φέρνει ετησίως 19εκ €», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης αναρτώντας στη συνέχεια και τη σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας με δεύτερο tweet στο οποίο τον χαρακτήριζε «άσχετο».



Ο κ. Κουρουμπλής με δηλώσεις του σήμερα, ανέφερε ότι για την επίτευξη συμφωνίας η τρόικα ζητά μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.
Ο υπουργός ωστόσο έκανε λόγο για σαφή ισοδύναμα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ, τονίζοντας μάλιστα την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, εκτιμώντας ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.
Τέλος, σε ένα τρίτο «τιτίβισμα» ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Κατήργησε το 5€ στα Ν/Σ, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε το νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία».