Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ για το ένθετο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ με τα «100 πιο σύγχρονα και ιστορικά φαρμακεία»

Η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της περασμένης Κυριακής δημοσίευσε τελικά το περιβόητο ένθετο με τα «100 πιο σύγχρονα και ιστορικά φαρμακεία» της Ελλάδας.

Όπως οι Farmakopoioi σας είχαμε ενημερώσει από τον περασμένο Μάιο όπου γίνονταν οι.. βολιδοσκοπήσεις της εφημερίδας προς τους φαρμακοποιούς (δείτε εδώ), η δημοσίευση αυτή έγινε με το... αζημίωτο όπως μας κατήγγειλαν πολλοί συνάδελφοι.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ένθετο - για κακή τύχη των διαφημιζομένων - δεν μοιράστηκε σε όλη την επικράτεια, παρά μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν αναγνώστες μας.

Το συγκεκριμένο ένθετο προκάλεσε την οργή όχι μόνο της πλειοψηφίας των φαρμακοποιών, αλλά και της ηγεσίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία δια του προέδρου της ανέθεσε ήδη την υπόθεση στη νομική υπηρεσία για να ελέγξει το νόμιμο της υπόθεσης καθώς όπως είναι γνωστό απαγορεύονται οι διαφημίσεις φαρμακείων και η με οποιοδήποτε τρόπο δημόσια προβολή τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου του ΠΦΣ, κ. Κώστα Λουράντου:


"ΘΡΑΣΟΣ"

Στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε ενθετο με "τα 100 συγχρονα και ιστορικά φαρμακεια".

Ελέγχεται από το νομικό τμήμα του ΠΦΣ, και οχι μόνο, αν το ενθετο αυτό αποτελεί ... ενημέρωση ή διαφήμιση από την στιγμή κατα την οποία υπάρχουν διαφημιστικές καταχωρήσεις εταιριών που κινούνται στο χώρο του φαρμακείου και επί πλέον (όπως με επληροφόρησαν) η καταχώρηση εγινε επί πληρωμή των ... αναφερομένων φαρμακείων.


Εκτός του ότι αυτό πιθανόν να εμπίπτει σε παραβάσεις , το γεγονός ότι υπήρξαν συνάδελφοι που αποδέχθηκαν αυτό το "προιόν" ... δεν μου προξενεί έκπληξη αλλά επιβεβαιωνει την άποψη ότι η αλληλεγγύη εχει πλέον χαθεί ...

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό εμπίπτει στα πλαίσια της απελευθέρωσης και της απορρύθμισης των πάντων. Όμως Θα πρέπει να επισημάνω ότι, ενω κάποιοι από αυτούς τους συναδέλφους προσπαθούν μέσω της αυτοπροβολής και της διαφήμισης να ξεχωρήσουν και να λειτουργήσουν ως μονάδες, εντούτοις στις δύσκολες στιγμές (και μόνο τότε) σκέπτονται τον Σύλλογο ... Αγωνιούν π.χ. για τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και όταν βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση ζητούν την βοήθεια του Συλλόγου και κατ' επέκταση των συναδέλφων τους ...

Αν αυτό δεν είναι ..... θράσος τότε τι είναι ;

ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ