Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μειώνει την τιμή του φαρμάκου για το aids μετά την παγκόσμια κατακραυγή ο 32χρονος μεγιστάνας

Την απόφαση να μειώσει την τιμή του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της τοξοπλάσμωσης, η οποία μπορεί να προσβάλλει εύκολα ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτοί που πάσχουν από AIDS, έλαβε η Τuring Pharmaceutical.  

 Η φαρμακευτική εταιρεία, ιδρυτής της οποίας είναι ο 32χρονος μεγιστάνας Martin Shkreli, ανέβασε την τιμή του φαρμάκου περισσότερο από 5.000% εξοργίζοντας όχι μόνο ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά και την υποψήφια πρόεδρο της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον.



      


 Ο Διευθύνων σύμβουλος Martin Shkreli επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο NBC News αργά την Τρίτη ότι θα μειώσει την τιμή του Daraprim. Προηγουμένως ο Shkreli είχε αυξήσει την τιμή από $ 13.50 σε $ 750.   Οι New York Times δημοσίευσαν την εξοργιστική αυτή κίνηση με άρθρο τους τη Κυριακή, τονίζοντας τη συνήθεια να αγοράζουν οι φαρμακευτικές παλαιότερα φάρμακα και να αυξάνουν δραστικά τις τιμές τους. 

«Νομίζω ότι είναι λογικό να μειώσουμε την τιμή ως απάντηση στην οργή του κόσμου» είπε ο Shkreli στο NBC News, αν και δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η νέα τιμή. «Έχουμε συμφωνήσει να μειώσουμε την τιμή του Daraprim ώστε να γίνει πιο προσιτό αλλά και να επιτρέψει στην εταιρεία να αποκομίσει κέρδος, έστω ένα πολύ μικρό κέρδος», είπε. «Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή θα είναι ευπρόσδεκτη» 

Πηγή: www.lifo.gr