Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οργή για την εξωφρενική αύξηση της τιμής φαρμάκου για το AIDS, που επέβαλλε νεαρός μεγιστάνας...

Farmakopoioi: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πλήρους απελευθέρωσης στα φάρμακα, όπως συμβαίνει στην Αμερική

Ένας πρώην επενδυτής (ιδιοκτήτης hedge funds), αγόρασε τα δικαιώματα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται τα τελευταία 62 χρόνια για την θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από παράσιτα, ανεβάζοντας την τιμή του από 13,50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Η είδηση δημοσιεύτηκε την Δευτέρα στους New York Times, προκαλώντας...


... αντιδράσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το φάρμακο ονομάζεται Daraprim και χρησιμοποιείται κυρίως ως θεραπευτική αγωγή σε βρέφη ή ενήλικες που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως σε όσους νοσούν από AIDS.

Το φάρμακο αγοράστηκε τον Αύγουστο από την εταιρεία Turing, η οποία ανήκει σε πρώην ιδιοκτήτη hedge funds. Ο 32χρονος Martin Shkreli δεν δίστασε να ανεβάσει την τιμή στα 750 δολάρια, γεγονός που τον καθιστά πλέον τον πιο μισητό άνθρωπο του διαδικτύου. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν το σχολίασαν μόνο απλοί πολίτες, αλλά και η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.


Ο Shkreli έχει προσπαθήσει έκτοτε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εμφανιζόμενος σε σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές.Δεν δίστασε μάλιστα να χρησιμοποιήσει στίχους του Eminem για να αποδείξει ότι αυτός είναι το θύμα.