Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το φάρμακο των 750$ ανά χάπι τώρα απέκτησε ανταγωνιστή


Μέρος ενός καινοτόμου προγράμματος που ονομάζεται Imprimis Cares το οποίο σχεδιάζει τροφοδοτήσει την αγορά με 7.800 εγκεκριμένα από τον FDA (σ.σ. αμερικάνικος ΕΟΦ) γενόσημα φάρμακα τα οποία θα διατίθενται σε λογικές τιμές.
 
 Μια φαρμακευτική εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να λανσάρει μία σημαντικά πιο οικονομική εκδοχή του Daraprim, του φαρμάκου που χτύπησε πρωτοσέλιδα τον προηγούμενο μήνα όταν εκτινάχθηκε από τα 13,50$ ανά χάπι στα 750$. (σ.σ. δείτε ΕΔΩ)
 
 

Η Imprimis Pharmaceuticals προσφέρει λοιπόν μία "εργαστηριακά παραγόμενη μορφή"  των δύο βασικών δραστικών ουσιών του σκευάσματος Daraprim της Turing Pharmaceuticals’, το οποίο χρησιμοποιείται κανονικά για τη θεραπεία της τοξοπλάσμωσης, μία λοίμωξη που προκαλείται από ένα παράσιτο. Το φάρμακο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στις έγγυες γυναίκες και στους ασθενείς που πάσχουν από διαταράξεις του ανοσοποιητικού συστήματος όπως οι ασθενείς του HIV/AIDS. Η δική τους εκδοχή του φαρμάκου θα είναι διαθέσιμη με λιγότερο από ένα δολλάριο ανά χάπι, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρίας. Ενα μπουκαλάκι των 100 χαπιών θα πωλείται μέχρι και για 99%, δήλωσε η εταιρία.

«Παρόλο που σεβόμαστε το δικαίωμα της Turing να χρεώνει ασθενείς και ασφαλιστικές εταιρίες με όσα χρήματα νομίζει ότι είναι πρέπον, ίσως υπάρχουν πιο οικονομικοί τρόποι, μέσω παραγωγής στα εργαστήρια των φαρμακείων για φάρμακα όπως το Daraprim, για τους ασθενείς, τους γιατρούς, τις ασφαλιστικές εταιρίες και τους οικονομικούς διαχειριστές των φαρμακείων που θα μπορούσαν να συνυπολογίσουν», δήλωσε ο Mark L. Baum, CEO της Imprimis.

Η φθηνή αυτή εκδοχή του Daraprim είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Η εταιρία σχεδιάζει να συνεργαστεί με ασφαλιστικές εταιρίες και αγοραστές ώστε να εδραιώσει ένβα νέο πρόγραμμα που ονόμασε Imprimis Cares και το οποίο θα παράξει πάνω από 7.800 εγκεκριμένα από τον FDA (σ.σ. αμερικάνικος ΕΟΦ) γενόσημα φάρμακα τα οποία θα διατίθενται σε λογικές τιμές.

πηγή: http://time.com