Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Άνοιγμα φαρμακείων και κόκκινα δάνεια στη συνάντηση Σταθάκη - δανειστών

Για τα φαρμακεία, πληροφορίες ότι συμφωνήθηκε να δίνεται άδεια λειτουργίας αρκεί ένας μέτοχος μόνο να είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός - Το 85% των δανειοληπτών καλύπτει η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια»


Περίπου μία ώρα κράτησε η συνάντηση του «κουαρτέτου» με τον υπ. Οικονομίας Γ. Σταθακη, με το ραντεβού τους να ανανεώνεται για το πρωί της Πέμπτης. 








Για τα φαρμακεία, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε ότι θα μπορεί να δίνεται άδεια αρκεί ένας μέτοχος μόνο, να είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός.

Στη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, διαπιστώθηκε πως τα περισσότερα έχουν ήδη προχωρήσει.

Παρόλο που το «καυτό» θέμα των «κόκκινων δανείων» και ο νόμος Κατσέλη, θα ανοίξει στο νέο αυριανό ραντεβού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πρόταση που τίθεται προς συζήτηση είναι για προστασία από τους πλειστηριασμούς με τα εξής δύο κριτήρια:

Συνολικό ύψος χρέους μέχρι 300.000 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 35.000 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για πρόταση που καλύπτει το 85% των δανειοληπτών.

Όμως οι θεσμοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θέτουν μικρότερα όρια, τοποθετώντας το όριο στις 120.000 ευρώ -στην αρχή έλεγαν για 60.000- ενώ κάνουν λόγο για όριο εισοδήματος, εξαιρετικά χαμηλό, στο όριο της φτώχειας, που υπολογίζεται περίπου σε 5.000 ευρώ (όπως το υπολογίζει η ΕΛΣΤΑΤ).


www.protothema.gr